Af - 14/07-13 10:55

Joachim B. Olsen talte usandt om støttekronerJoachim B. Olsen talte usandt om støttekroner

Dansk politiks første violin når det gælder kritik af folk på offentlig forsørgelse, Liberal Alliance-politikeren Joachim B. Olsen, har selv modtaget adskillige støttekroner i sin tid som kuglestøder. Og endda mange flere, end han har oplyst.

storybild

Dansk politiks første violin når det gælder kritik af folk, der modtager statsstøtte, Liberal Alliance-politikeren Joachim B. Olsen, har selv modtaget adskillige støttekroner i sin tid som kuglestøder. Og endda mange flere, end han har oplyst. (Billede: Polfoto)

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen er altid med i forreste geled, når folk på offentlig forsørgelse skal belæres om en ting eller to.

Nu viser det sig, at den store politiker i sine dage som kuglestøder selv har fået en ordentlig pose støttekroner af staten.

LÆS OGSÅ: LA: Østeuropæere vil udnytte ny dagpengeløsning

Ifølge Ekstra Bladet har den fremtrædende politiker fra Liberal Alliance fået mange flere støttekroner end det, han tidligere har oplyst.

LA-politikeren har gentagne gange påstået, at han i perioden fra 2002 til og med 2008 modtog 60.000 kroner om året i Team Danmark-støtte, og til BT sagde han i 2012:

– Jeg fik støtte til faktuelle udgifter som træningslejre og udstyr og sådan noget. Jeg kan sige med ret stor sikkerhed, at de medaljer, jeg har vundet, har været nogle af de aller-, allerbilligste medaljer for Danmark. Jeg er ret stolt af dem, og jeg føler egentlig ikke, at jeg skylder velfærdsstaten noget i den sammenhæng.

LÆS OGSÅ: Joachim B. Olsen gift - sådan var brylluppet

Ekstra Bladet har modtaget en opgørelse fra Dansk Atletik Forbund, som er dem, der har kastet støtten efter den tidligere kuglestøder, der tegner et noget andet billede, end det Joachim B. Olsen malede med sin udtalelse i 2012. Her fremgår det, at han alene i perioden 2004-2008 modtog støtte for i alt omkring 738.000 kroner.
Det vil sige et støttebeløb på 147.600 koner.

- Støtten var i form af både direkte økonomisk støtte/løn og tilskud til konkurrencedeltagelse, træningslejre og andre træningsrelaterede tiltag’, skriver direktør for Dansk Atletikforbund Jakob Larsen i en mail til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: LA: Vi vil have Dansk Folkeparti i regering

Altså er det ikke kun Team Danmark-støtten til træningslejre med mere, som Joachim B. Olsen har modtaget gennem Dansk Atletik Forbund.

Ifølge Ekstra Bladet har det ikke været muligt for Dansk Atletik Forbund at fremskaffe støtten, som Joachim B. Olsen fik i perioden mellem 2002-2004.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx