Af - 30/08-14 22:49

Dårlige betalere flytter ud på landetDårlige betalere flytter ud på landet

Folk med alvorligt knas i økonomien flytter i disse år fra de store byer og ud på landet.

storybild

(Billede: Polfoto/ADRIAN JOACHIM)

Folk med alvorligt knas i økonomien flytter i disse år fra de store byer og ud på landet.

Det skriver Politiken søndag på baggrund af aldrig tidligere opgjorte tal fra data- og analysevirksomheden Experian, som bestyrer RKI-registret over dårlige betalere.

Dermed går de dårlige betaleres flyttetendenser i stik modsat retning af en udvikling, som ellers præger boligmarkedet i disse år: At landsbyer affolkes, mens folk strømmer til de store byer. Forklaringen på RKI-skyldnernes modsatte flyttemønster er næppe udlængsel, påpeger Frank Papsø, der er nordisk direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian.

»Det skyldes formentlig, at de ikke længere har råd til at sidde i deres bolig i byen. Det kan resultere i en tvangsauktion, men også blot at de flytter til et område, som deres økonomi bedre kan matche, typisk en lejebolig i et område med lav husleje«, siger Frank Papsø til Politiken.

Singleboom ændrer boligmarkedet
Singleboom ændrer boligmarkedet

For yderkommunerne kan det betyde, at de får en større koncentration af borgere med svag økonomi, og at de får større behov for at kunne udbyde gældsrådgivning og hjælp til overforgældede borgere.

Små banker tjener kassen på de stores nedtur
Små banker tjener kassen på de stores nedtur

Udviklingen sker samtidig med, at der for første gang siden 2008 har været et fald i antallet af dårlige betalere i RKI-registret. Faldet er på 543 personer i første halvår af året. I alt står 232.261 personer i registeret. Deres samlede misligholdte privatgæld er på 17,3 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Galopperende studiegæld truer med at forlænge krisen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx