Af - 31/03-14 09:01; Opdateret: 31/03-14 10:16

Millionbedrageri mod ulandsorganisationMillionbedrageri mod ulandsorganisation

Fagforbundene LO og FTF’s Ulandsekretariat har måtte politianmelde sin danske bogholder for at have bedraget dem for 1.3 millioner kr.

storybild

(Billede: Polfoto)

En dansk bogholder hos LO og FTF’s Ulandssekretariat blev i januar politianmeldt for bedrageri for 1.3 millioner kroner, som han havde fået overført til sin egen konto i for meget udbetalt løn.

Bedrageriet havde fandt sted i perioden oktober 2013 til 20. januar 2014, forklarer formand for Ulandssekretaratet, der understreger at selv om de ar fået 64 millioner kroner af Udenrigsministeriet, så er det fagforeningens penge, som er væk.

“Det er en ubehagelig sag, som vi politianmeldte straks vi blev gjort bekendt med den. De penge som er taget er fra kassedamen i Netto og andre almindelige lønmodtagere,” siger Marie-Louise Knuppert, formand for Ulandssekretariatet og LO-sekretær.

Ulandssekretariatet laver projekter for fagforbundene LO og FTF ‘s 1 .5 millioner medlemmer i fattige lande i Afrika, Asien og Latinamerika. Senest har de været med til at skaffe 20.000 metalarbejdere i Kenya ordentlige arbejdsforhold.

Københavns Politi har sigtet den tidligere bogholder for underslæb.

“Politiet har også fundet nogle af pengene hos ham, men desværre kun en lille del. Resten vil han ikke fortælle, hvor er,” siger Marie-Louise Knuppert.

De 1.3 millioner kroner som nu mangler i kassen bliver taget fra ulandssekretariatets egenkapital. Vedkommende fik fat i pengene pga. en brist i lønsystemet.

For at undgå at sådanne sager opstår igen, så vil man nu ansætte en regnskabschef og sørge for at to personer fremover skal
godkende udbetalinger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx