Af - 03/06-15 13:41; Opdateret: 03/06-15 14:49

Abort: Her er V-forslaget, der får politikere til at raseAbort: Her er V-forslaget, der får politikere til at rase

Venstres Kristian Pihl Lorentzen mener, at der skal være brugerbetaling for kvinder, der får abort nummer tre. Kvindeorganisation kalder det en “vanvittig skat på kvinder”.

Bildstrecke im Grossformat »

3. gang en kvinde får en abort skal hun selv betale, mener folketingspolitikeren for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen.

Kvinder, som får mere end én abort, skal selv betale for udgifterne fra deres tredje besøg på abortklinikken. Sådan lyder et forslag fra Venstres Kristian Pihl Lorentzen.

- Der er nogle kvinder, som bruger abort som prævention. Derfor mener jeg, at der skal være brugerbetaling fra tredje gang, man vælger at få en abort. Det kan smutte for alle, men sker det igen og igen, er det sløseri. Er man et socialt tilfælde kan man dog søge om tilskud fra kommunen, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er partiets transportordfører.

Her seneste nyt i sagen:

Banket på plads: Ingen betaling for abort
Banket på plads: Ingen betaling for abort

Han understreger, at det er hans personlige holdning, som han også har givet abortmodstanderne i Retten til Liv lov til at bruge under valget i deres kampagne mod abort.

En undersøgelse fra 2010 viste, at hver tredje af alle kvinder mellem 20 to 24 år, der får abort hvert år, har fået flere svangerskabsafbrydelser. I 2013 blev der foretaget 15.073 aborter i Danmark.

Dansk Kvindesamfunds næstforkvinde Ulla Tornemand er chokeret.

- Det er jo et vanvittigt forslag. Det er jo en ekstra skat på at være kvinde - eller forestiller han sig, at man sender halvdelen af regningen til mænd? Hvad er det dog for et kvindesyn? Og det at man kan søge sit socialkontor om at betale. Så kommunen skal også vide, hvor mange aborter man har fået?, siger hun.

Forslaget får også i bogstaveligste forstand SF og Socialdemokraterne op i det røde felt. Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) siger:

- Det er jo skørt. Nu har kvinder for over 40 år siden tilkæmpet sig retten til fri abort. I nogle lande kæmper de stadig. Det vil Venstre-politikere nu pille ved, siger hun

Også SFs sundhedsordfører Özlem Cekic skælder ud.

- For nøjagtigt 100 år siden fik danske kvinder fik lov til at stemme, nu vil ændre på kvinders ret til deres egen krop, siger hun.

Heller ikke vennerne hos de konservative bakker op. Her svarer folketingskandidatten Helle Bonnesen:

- Det er helt forrykt. Venstre må da have fået valgkuller. Skat på ulykkelige graviditetsforløb bliver aldrig en konservativ sag. En kvinde skal da ikke rende til socialkontoret og få sine aborter registreret, siger hun.

Ukendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesag
Ukendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesag

Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet
Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx