Af Jeppe Pedersen - 01/05-18 08:47

Danske Malou er sur på sine gymnasievenner: Jeg er træt af kilo, kalorier og kilometerDanske Malou er sur på sine gymnasievenner: Jeg er træt af kilo, kalorier og kilometer

Den danske gymnasieelev Malou Bønding Wichmann langer ud efter sin egen generations voldsomme fokus på den perfekte krop.

storybild

Modelbillede. Ikke af Malou Bønding Wichmann. (Billede: Simon Knudsen)

I et debatindlæg i Jyllands Posten fortæller hun, hvordan en ferie i Zambia åbnede hendes øjne for den kropsforskrækkethed, unge har i Danmark.

Jeg savner denne skønhed og hendes storesøster

A post shared by Malou Bønding Wichmann (@malouwichmann) on

I det afrikanske land ammede kvinderne, lige meget hvor de var, og Malou Bønding Wichmann badede nøgen sammen med andre lokale kvinder, hun kun lige havde mødt.

'Hele afslappetheden omkring kroppen i Zambia satte virkelig mine tanker i aktivering. Her i Danmark kan folk blive forarget over at se et nøgent bryst på en café eller på stranden. Imens vi ihærdigt forsøger at proppe hinanden med vores perfekte liv, glemmer vi, hvordan kroppen ser ud, når den ikke er i posering på Instagram,' skriver hun i debatindlægget.

Malou Bønding Wichmann peger på en undersøgelse, der viser, at 63 procent af unge på gymnasiet ikke går i bad efter idræt. Det er til trods for, at unge aldrig har brugt så mange timer i et fitnesscenter, og aldrig har lagt så mange billeder ud af sig mere eller mindre påklædt på sociale medier som Instagram.

Den studerende fra 3.g. i Nyborg slutter indlægget af med, at der bør være mere plads til flere makrelmadder og oppustede maver på de sociale medier i stedet for letpåklædte kroppe proppet med filtre, som for eksempel de to 20-årige stjerner Kylie Jenner og Bella Thorne.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

This was fun #fashionweek #2017highlights

A post shared by BELLA (@bellathorne) on

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx