Af - 13/10-15 06:26

TV: Danskerne cykler mindre - Det skal denne transvestit lave om påTV: Danskerne cykler mindre - Det skal denne transvestit lave om på

Danskerne cykler mindre end for 25 år siden. Det skal der laves om på, mener en række organisationer, som står bag ny gakket kampagne.

Se en forsmag på Ta' Cyklen-kampagnefilm. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Vi danskere er kendt i udlandet for vores kærlighed for cykler. Men det cyklende folkefærd cykler ikke så meget, som vi plejede at gøre.

Tal fra Transport- og Bygningsministeriet viser, at danskerne cykler 10 procent mindre, end vi gjorde for 25 år siden.

Den tendens vil organisationen Ta’ Cyklen Danmark ændre i en landsdækkende kampagne, hvor der særligt sættes er fokus på sundhedsmæssige og økonomiske fordele ved at tage cyklen på de korte ture under fem kilometer.

Målet med kampagnen er at øge cykelforbruget med én procent svarende til 50 millioner ekstra cykelture om året.

Dette skal blandt andet ske ved hjælp af skæve, alternative kampagnefilm på sociale medier med transvestiten Candice, hvor brugerne bliver en del af historien.

Ta' Cyklens Facebook-side bliver brugerens egne billeder en del af universet.

- Det handler om, at vi gerne vil give en forsmag på, hvad der kan ske på de små cykelture. Vi bruger brugernes egne billeder på en sjov måde, siger Jakob Høegh social media consultant fra mediebureauet Mindshare, som har udviklet konceptet.

- Vi ville gerne sætte det lidt på spidsen og give det en lidt skæv vinkel. Med en lidt crazy vinkling håber vi på at kunne skabe noget opmærksomhed, siger Jakob Høegh.

Ta' Cyklen peger i deres kampagne på et studie fra University of Illinois, som har konkluderet, at en tur på den tohjulede medfører, at man klarer en mental test 15 procent bedre, end hvis man lod cyklen stå. Og det skal danskerne fortælle hinanden.

- Vi håber på, at folk vil synes, det er sjovt og deler det med deres netværk, så vi kan få flere op på cyklen, siger Jakob Høegh.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx