Af - 19/04-14 12:59; Opdateret: 19/04-14 13:22

Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandlingDansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling

Dansk Rideforbund er i disse timer på akut kontrolbesøg hos den kendte rytter, Andreas Helgstrand og hans måske hårdt mishandlede hest.

storybild

(Billede: Epona.tv/Facebook)

Den tidligere OL-medaljevinder, Andreas Helgstrand, beskyldes nu for på groveste vis at mishandle sin hest, Akeem Foldager.

Anklagerne mod hesteavler, beridder og tidligere Ol-rytter, Andreas Helgstrand, kommer efter at heste-tv-kanalen, Epona TV, har lagt en række billeder på organisationens Facebook.

Billederne viser ifølge Epona TV, Akeem Foldager med store sår på bugen, hvor den normalt rammes af ridesporer samt mundsår, hvidt skum og blå tunge, som kan skyldes iltmangel efter for hård træning.

Billederne stammer fra en rideopvisning sidste lørdag ved et Åben Hus arrangement hos Andreas Helgstrand.

Andreas Helgstrand, der i dag driver en større hesteforretning, Helgstrand Dressage i Vodskov nær Aalborg, ønsker ikke at udtale sig til Metroxpress, men hans kontor oplyser, at virksomheden netop nu har besøg af Dansk Rideforbund, som er på besøg efter de opsigtsvækkende billeder.

Også Dyrenes Beskyttelse vil på besøg hos Helgstrand, som man beskylder for 'tydeligt brug af ulovlige tvangsmidler':

”Det er særdeles beklageligt, at en førende dressurrytter som Andreas Helgstrand i den grad tilsidesætter hensynet til hesten og benytter sig af smertefulde tvangsmetoder, som det fremgår af billederne. Andreas Helgstrand bør være bevidst om sin rolle som forbillede for en stor del af Danmarks ca. 200.000 ryttere”, udtaler dyreværnschef Jens Svenningsen, Dyrenes Beskyttelse

Hos foderproducenten Equsana, der er en af flere store sponsorer for Team Helgstrand Dressage, er man nu også bekymrede og skriver i en pressemeddelse:

- Equsana lægger naturligvis vægter hestevelfærd og dyreetik højt, ligesom vi naturligvis forventer at alle vores samarbejdspartnere efterlever disse regelsæt. I lyset af denne sag, er vi naturligvis nødt til at tage Equsana’s fremtidige samarbejdsaftaler op til overvejelse, for at tilsikre at disse efterleves fremadrettet.

Hos Hestens Værn tager man beskyldningerne om mishandling mere roligt, for selv om man i en pressemeddelse slår fast, at man 'tager afstand fra enhver upassende træning og brug af heste - uanset HVEM der er ejeren', så er man ikke taget på hurtig kontrol, men lover blot besøg inden 10 dage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx