Af JEPPE ELKJÆR ANDERSEN, NIELS RYTTER, SILLA BAKALUS, NIELS PEDERSEN - 07/05-17 08:12; Opdateret: 07/05-17 09:26

Frygtelig dødsulykke har kostet sit andet offer: Otte er blevet anholdtFrygtelig dødsulykke har kostet sit andet offer: Otte er blevet anholdt

En voldsom ulykke fandt lørdag aften sted ved Langebro i København. En eller flere vandscootere påsejlede ifølge politiet en båd, hvilket resulterede i, at to personer er afgået ved døden.

Bildstrecke im Grossformat »

En voldsom ulykke fandt lørdag aften sted ved Langebro i København. En eller flere vandscootere påsejlede ifølge politiet en båd, hvilket resulterede i, at to personer er afgået ved døden. Den sidste efter at være bragt til Rigshospitalet med svære skader lørdag.

Begge er ifølge efterforskningsleder ved Københavns Politi »yngre amerikanske kvinder«.

»Der er tale om den person, som var blevet bragt til Rigshospitalet, som vi beskrev i går. Begge de afdøde er yngre amerikanske kvinder. Og de pårørende bør være orienteret via det amerikanske konsulat,« oplyser efterforskningsleder og politiinspektør Jens Jespersen.


Lørdag vil otte personer blive fremstillet i grundlovsforhør. En af de personer er sigtet for at have ført den vandscooter, som forårsagede den voldsomme ulykke i havnen. I alt blev ni personer anholdt - en af dem er blevet løsladt igen.

»Jeg kan ikke komme med præcise detaljer om, hvad der skete. Dem fremlægger vi ved grundlovsforhøret, hvor en bliver sigtet for uagtsomt manddrab, mens de syv andre bliver sigtet for i grov kådhed, at have bragt andres liv i fare,« siger Jens Jespersen.

Hvornår grundlovsforhøret finder sted, kan han endnu ikke oplyse om.

Ulykken skete omkring klokken 19.43, og Politi og reddere er lørdag aften klokken 21.30 fortsat til stede.

Efter ulykken sejlede personerne på jetski videre ud af havnen. Det er dog lykkedes Københavns Politi at komme på sporet af de formodede gerningsmænd, hvilket har ført til anholdelse af otte personer.

Det oplyser politiinspektør Jens Jespersen fra Københavns Politi til BT.

Politiet var kort inden ulykken blevet alarmeret af flere borgere, der fortalte, at der sejlede personer på vandscootere rundt i havnen, hvilket ellers er forbudt.

Derfor var politiet netop kommet til stedet i patruljebåden, da ulykken skete. Kort efter ulykken stak personerne på jetskiene af.

»Vi observerer efter ulykken, at de sejler mod syd ud af havnen«, fortæller Jens Jespersen.

Politiet kører derefter ud til flere havne syd for København for at se, om de kunne finde de formodede gerningsmænd.

»I Brøndby Havn træffer vi nogle personer, der passer på beskrivelsen. Dem har vi valgt at frihedsberøve ind til videre«, siger politiinspektøren.

Politiet vil i løbet af lørdagen og søndagen foretage forskellige undersøgelser, inden det besluttes, om de otte skal fremstilles i grundlovsforhør. Blandt andet vil man undersøge jetski, der har forbindelse til de anholdte, samt andet bevismateriale.

BTs mand på stedet fortæller, at de anholdte blev iført håndjern og hvide dragter.

Københavns Politi vil i forbindelse med ulykken meget gerne have henvendelser fra vidner, der overværede ulykken. Især efterlyser politiet videoer eller billeder af ulykken eller af de personer, der kørte på jetski rundt i havnen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pølsebrød tilbagekaldes - risiko for...
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx