Af Lars Dinesen - 14/04-15 19:06

Sindsforvirret mand ville voldtage 10-årig dreng i moskéSindsforvirret mand ville voldtage 10-årig dreng i moské

Grundet sin mentale tilstand idømmes 47-årig en behandlingsdom. Desuden skal han betale erstatning til offer.

storybild

(Billede: Polfoto)

En sindsforvirret mand er tirsdag blevet dømt for voldtægtsforsøg mod en 10-årig dreng i stormoskéen i København, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge den autistiske dreng tog den 47-årige ham i hånden og førte ham med et fast greb ind på moskeens toilet, hvor han låste døren.

Den dømte lynede efterfølgende drengens bukser ned og forsøgte at voldtage ham analt, skriver Ekstra Bladet om hændelsen, der fandt sted 27. december sidste år.

Episoden udviklede sig aldrig til et fuldbyrdet samleje, da den 10-åriges storebror nåede at stoppe overgrebet ved at banke på døren og råbe "stop!".

Storebroren fortalte under afhøringen, at han kiggede under toiletdøren, hvor han kunne se, at lillebroren ikke havde bukser på.

Politiet jagter bombere af hæveautomater internationalt
Politiet jagter bombere af hæveautomater internationalt

- De to drenges forklaringer stemmer overens, og der er intet, der taler for, at de skulle sige noget, der ikke passer, sagde anklager Sonja Hedegaard ifølge Ekstra Bladet under sin procedure i retten.

Den 47-årige mand nægter sig skyldig i tiltalen.

Han forklarede i retten, at han gik med den 10-årige ud på toilettet, fordi drengen skulle have hjælp til at lyne lynlåsen på sine bukser.

Ældre kvinde er død i villabrand i Frederikssund
Ældre kvinde er død i villabrand i Frederikssund

Den 47-åriges mentale tilstand kan ifølge Retspsykiatrisk Klinik sidestilles med sindssyge, og han var angiveligt sindssyg på gerningstidspunktet. Han lider desuden af demens og har svære kognitive problemer.

På grund af sin mentale tilstand blev han idømt en behandlingsdom og skal desuden betale 30.000 kroner i erstatning til den 10-årige dreng, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Greenpeace laver aktion mod nordjyske skifergasboring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx