Af Ritzau - 08/12-16 14:03

Politichef efter drab på betjent: Vi bakker 100 procent op om vagtchefPolitichef efter drab på betjent: Vi bakker 100 procent op om vagtchef

Havde politiet vidst, at den sigtede 26-årige ville skyde betjent, havde man jagtet ham, siger politichef.

Bildstrecke im Grossformat »

Mandag aften inden skudepisoden ved politistationen i Albertslund tirsdag morgen indløb der en anmeldelse fra Rødovre Skytteforening om, at en pistol var blevet stjålet.

Det er formentlig den pistol - en kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly - som blev brugt til at skyde politibetjenten Jesper Jul. Betjenten døde onsdag eftermiddag.

Chefpolitiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi siger torsdag, at vagtchefen behandlede anmeldelsen af det stjålne våben helt korrekt.

- Jeg står som leder af beredskabet i Københavns Vestegns Politi 100 procent bag vores vagtchef i denne sag, siger han.

- Han har vurderet de indkomne oplysninger nøje og har handlet efter den viden, Københavns Vestegns Politi havde mandag aften. Der er ikke grund til at sætte tvivl om den vurdering trods den senere meget tragiske hændelse.

En 26-årig mand er sigtet i sagen. Han blev anholdt kort efter skudepisoden og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Skytteklubben tog selv ud på den 26-åriges adresse mandag aften for at finde pistolen. Men hans mor, som han bor sammen med, fortalte, at han ikke var hjemme.

Chefpolitiinspektør Mogens Lauridsen mener i dag, at det var en rigtig vurdering, at politiet ikke satte den helt store menneskejagt i gang for at finde den 26-årige.

- Der er nemt her tre dage efter at se, hvad man kunne have gjort. Men det, man gjorde, var fornuftigt i forhold til den viden, man havde mandag aften, siger Lauridsen på et pressemøde torsdag eftermiddag.

- Hvis vi havde vidst, at han var ude efter en politimand, så havde vi gjort det anderledes og sat en menneskejagt i gang. Men det vidste vi ikke, siger han.

Ifølge chefpolitiinspektøren var det mandag aften ikke 100 procent sikkert, at det var den 26-årige, der havde stjålet pistolen. Der havde også været andre mennesker i skydeklubben den aften, lyder det.

- Man peger på ham her, som virker rolig og almindelig, og det kunne potentielt set have været flere andre, der havde taget pistolen, siger chefpolitiinspektøren.

Mogens Lauridsen bekræfter, at vagtchefen mandag aften tjekkede den 26-åriges baggrund og så, at han i 2013 var blevet dømt for at have skudt mod en betjent med en hardballpistol på politigården i Albertslund i november 2012.

- Men han kan ikke se, at der har været noget siden den dag for fire år siden. Derfor valgte han at sige, at det var bedst at vente med at gøre mere til næste dag, siger Mogens Lauridsen torsdag.

Den sigtede har nægtet at udtale sig. Men ifølge hans mor, som han bor sammen med, havde sønnen den seneste måned flere gange talt om at stjæle en pistol og skyde en politimand.

Den 26-årige nægter sig skyldig.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx