Af Ritzau - 24/11-16 14:35; Opdateret: 24/11-16 15:23

Journalistforbund: Troværdighed skal genopbygges efter Se og Hør-sagJournalistforbund: Troværdighed skal genopbygges efter Se og Hør-sag

Sagen om Se og Hør er uretfærdigt gået ud over andre medier, mener formand for Dansk Journalistforbund.

storybild

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup. Retten i Glostrup afsagde torsdag dom i Se og Hør-sagen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Dommen er faldet i Danmarkshistoriens største sag mod medierne. Nu er det tid til at genoprette den journalistiske troværdighed, mener Lars Werge, der er formand i fagforeningen Dansk Journalistforbund.

- Vi har en stor opgave i at bygge troværdigheden op, og derfor er jeg også glad for, at hele mediebranchen har taget afstand til Se og Hørs metoder, siger han i en skriftlig kommentar.

- Vi har fortsat et stort behov for at samle kræfterne om at genskabe tillid og lære af Se og Hør-sagen.

Formanden ærgrer sig over, at forløbet har skadet den overordnede opfattelse af medier, der arbejder ærligt og redeligt.

- Det er en alvorlig og enestående sag i dansk pressehistorie. Og dommene afspejler også, at det er en ekstraordinær sag, siger han.

De private mediers brancheorganisation, Danske Medier, er enig i, at sagen er enkeltstående.

Derfor bør den ikke føre til en stramning af lovgivningen på området, mener direktør Christian Kierkegaard.

- Dommene viser, at der er grundlag for at kunne idømme endog meget strenge straffe til ansvarlige for indhold i medier, og at der ikke er behov for at lovgive om strengere straffe overfor medierne, siger han.

Seks af de dømte i Se og Hør-sagen er mediefolk. Blandt andet fik tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup en dom på et år og tre måneders fængsel, hvor tre måneder er ubetinget.

I dommen blev det fremhævet, at Henrik Qvortrup var ansvarlig for i 2008 at indgå aftalen med den såkaldte tys-tys-kilde.

Det førte til et årelangt samarbejde, hvor kilden fodrede Se og Hør med oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx