Af - 06/04-16 17:42

Anne Blacks opråb: Giganterne tryner de små kunstnereAnne Blacks opråb: Giganterne tryner de små kunstnere

Kunsthåndværkeren Anne Black mener at Netto har kopieret hendes varer. Nu tyer hun til facebook for at tage til genmæle

Anne Black synes, Netto sælger varer, der er kopier af hendes design. Se hendes opråb til facebook her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I lørdags kom det frem, at kunsthåndværkeren Anne Black har lagt sag an mod Netto, fordi hun mener, at de sælger en kopi af hendes produkt.

Mens hun venter på nyt fra sin advokat, har Anne Black brugt Facebook for at komme til orde.

- Selv om det er meget grænseoverskridende for mig, så følte jeg det var nødvendigt at lave den her video. Det handler ikke bare om mig, det er utrolig vigtigt for branchen at stå imod når giganterne tryner de små virksomheder. Det er et ret alvorligt - og langt fra uset - problem, siger Anne Black.

I videoen fortæller kunstneren med skilte, hvordan hun føler at hendes produkt er blevet kopieret, og her hun opfordrer folk til selv at tage stilling til, om de mener, hendes design er blevet kopieret.

På skiltene skriver Anne Black følgende:
"Hej mit navn er Anne Black, jeg er keramiker, jeg har viet mit liv til at skabe kunsthåndværk og design. Jeg føler mig kopieret. Netto sælger disse produkter (her viser Anne nettos produkt). Her er mit design (Anne viser sit design). Netto mener ikke, at der er tale om en kopi. Hvad mener du?"

- Anne Black blev uddannet i 1996, og har altså brugt 30 år på at bygge sit brand og nu også en fairtradefabrik op. Og det kan netto bare pille ned og underminere på et øjeblik. Hendes kunstneriske produkt bliver jo degraderet til en maskinlavet krukke fra netto, fordi Anne ikke har en stemme der vejer lige så tungt som deres, siger Jesper Moseholm, som er Anne Blacks mand og direktør i firmaet.

- Netto har deres tilbudsavis, men jeg har ikke nogen stor platform, hvor jeg kan fortælle folk om at det er mit design, som Netto sælger.

Varen leveres til Netto af firmaet Ronald a/s. Det er det samme firma, som tilbage i 2004 havde produceret en fyrfadsstage til videresalg i Netto, som retten fandt, var en kopi af Anne Blacks stage 'Seam'.

De mener dog på ingen måde, at de ville kunne tabe denne sag.

- Ved sammenligning mellem de respektive produkter fremgår det klart, at der er en række afgørende forskelle i størrelse, dimensioner, form, udtryk samt farve, og desuden har den ene krukke to ophæng mens den anden har tre, skriver Kenneth Plummer, direktør hos Ronald, i en mail til metroxpress.

- Vi har aldrig til hensigt at krænke andres rettigheder og har derfor en klar politik for at sikre at dette ikke sker. Baseret på en grundig juridisk vurdering af vores advokater i denne konkrete sag, er vi overbevist om at der ikke er tale om en krænkelse af firmaet Anne Blacks retttigheder, skriver han.

LÆS OGSÅ: Kunsthåndværker: Netto krænker min ophavsret

LÆS OGSÅ: Tag styrtet ned i Netto, mens der var handlende i butikken

LÆS OGSÅ: To mere på vej: Disse Netto-butikker vil nu få døgnåbent

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx