Af - 26/08-14 17:17

Thorning og co. haler ind på LøkkeThorning og co. haler ind på Løkke

Rød blok indhenter fire mandater, men Løkke har fortsat kurs mod Statsministeriet, viser ny måling.

storybild

Thorning og hendes socialdemokrater går frem i den seneste måling, men rød blok halter stadig langt efter blå blok. (Billede: polfoto/arkiv)

To mandater her og to mandater der. Helle Thorning-Schmidt og hendes allierede i rød blok er gået fire mandater frem de seneste to uger og indhenter dermed vigtigt tabt terræn i forhold til Løkke og blå blok her op til starten på det sidste folketingsår før næste valg.

Ny meningsmåling: Venstre er vokset i agurketiden
Ny meningsmåling: Venstre er vokset i agurketiden

Socialdemokraterne bevæger sig lige op over 20 procent og vinder 2 mandater. Også Enhedslisten går to mandater frem. Det betyder, at rød blok nu samlet står til 78 mandater mod 74 for 14 dage siden, viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Den seneste tids store pres på Thorning fra dele af Socialdemokraternes egen folketingsgruppe, fagbevægelsen, SF og Enhedslisten på at lempe dagpengereglerne, ser altså ikke ud til at have skadet Thornings chancer for at genvinde regeringsmagten.

Kommentator: Løkke presser regeringen med dagpengeåbning
Kommentator: Løkke presser regeringen med dagpengeåbning

Løkke og resten af blå blok har imidlertid stadig et meget komfortabelt forspring med hele 97 mandater og 55,9 procent af stemmerne. Det selv om Venstre i den friske måling går hele fire mandater tilbage og lander på en vælgerandel på 21,1 procent.

LISTE: Danmarks mest populære politikere
LISTE: Danmarks mest populære politikere

Det betydet, at Dansk Folkeparti med 22,5 procent af stemmerne for sjette YouGov-måling i træk er Danmarks største parti.

Man skal tilbage til midten af maj for at finde en måling, hvor V var større end DF. Dengang – kort før Løkkes seneste bilagskrise - stod V til 25,7 procent, DF til 24,1 og S til 17,0 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx