Af - 09/05-14 06:56; Opdateret: 09/05-14 08:57

Ikea genindfører svinepølse efter presIkea genindfører svinepølse efter pres

Først imødekom Ikea muslimske kunder ved at indføre halal-kyllinge-pølser på bekostning af pølser med svinekød. Men nu har vrede danske kunder fået svinekød-pølsen genindført.

storybild

- Jeg bryder mig ikke om, når Ikea, sygehuse og børnehaver efter pres fra muslimer fjerner svinekød-pølsen. Alle er velkomne i Danmark, men må prøve at indordne sig, siger den 22-årige Kasper Bülow. (t.v.) -Enig, siger Malthe Pedersen, 21 år (t.h.). - Det er fint at give muslimer en valgmulighed, men det må ikke ske på bekostning på vores nationalspise; svinepølsen, siger Martin Birkedal.(m.f.) (Billede: Christian Kloster)

For en måned siden kunne metroxpress beskrive, at Ikea havde fjernet femkroners svinekød-pølser fra bistroen i sit Taastrup-varehus.

Det blev anledning til debat, for pølserne blev fjernet fra menuen til fordel for halal-pølser af kylling og kalkun.

Mange af områdets muslimske kunder havde nemlig efterspurgt dette alternativ.

Her er 'reje-fuskeren' - fuskede med én reje
Her er 'reje-fuskeren' - fuskede med én reje

En del muslimske metroxpress-læsere bifaldt beslutningen, andre syntes, det var aldeles ligegyldigt, mens kritikerne harcellerede og krævede svinekød-pølsen tilbage.

Nogle betegnede Ikeas beslutning som et symbolsk knæfald for et urimeligt religiøst krav.

Kritikken blev hørt.

Da metroxpress i går besøgte Ikea i Taastrup var den billige svinekød-pølse genindført. Vi spurgte medarbejder hvorfor, og hun forklarede forløbet.

-De muslimske kunder var vrede over, at vi kun havde svinepølser. Derfor indførte vi halalpølser med kylling og kalkun, men så blev de etnisk danske kunder sure. Så nu har vi indført begge slags pølser, så alle er glade, fortalte hun.

Tina Lindhart, talskvinde for Ikea forklarer, at Ikea har en ambition om at være 'for de mange'.

-Den nye kylling-kalkunpølse har været meget populær og har solgt mere end svinekød-pølsen. Men vi har også erfaret, at flere kunder har efterspurgt den kogte svinekød-pølse, fortæller hun.

Noget kunne tyde på, at Ikea har truffet en populær beslutning. Metroxpress spurgte i går 20 Ikea-kunder – 10 muslimer og 10 ikke-muslimer - hvad de syntes om løsningen.

Alle syntes om den.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: Ikea fjerner svinepølse og indfører halal

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Ungt par overfaldet med økse på...
bt.dk
9-årig pige forsvandt til...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx