Af Lars Dinesen - 14/09-15 18:05

Skoler vil gøre flygtninge til sygeplejersker og pædagogerSkoler vil gøre flygtninge til sygeplejersker og pædagoger

Flygtninge bliver bedre integreret i Danmark, hvis de får lov til at uddanne sig, mener rektorer.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Andreasen Carsten)

Flygtninge, som får opholdstilladelse i Danmark, skal have mulighed for at læse til eksempelvis sygeplejerske, diplomingeniør eller pædagog.

Det mener rektorerne på landets professionshøjskoler, som er gået sammen om at skabe flere hundrede uddannelsespladser til flygtninge.

Målet er at etablere 200-300 uddannelsespladser på omtrent 40 uddannelsessteder over hele landet for blandt andet at skabe bedre integration og højere beskæftigelse.

Uddannelse er nemlig kilden til integration, mener rektor fra UC Syddanmark.

- Hvis flygtningene får en uddannelse, så er det meget lettere at få dem integreret i det danske samfund. Derudover har vi ofte store udfordringer med at få fyldt pladserne op på skolerne, så hvorfor ikke netop tilbyde de tomme pladser til de mange flygtninge, spørger rektor Camilla Wang.

Rigspolitiet opjusterer flygtningetal med 800 på én dag
Rigspolitiet opjusterer flygtningetal med 800 på én dag

Rektoren tror også, at det vil skabe liv og vækst i yderområderne - og på sigt kvalificeret arbejdskraft.

- Vi har udfordringer ved at trække arbejdskraft til de yderste dele af Danmark, og det kan det her være med til at afhjælpe.

Derudover handler det om trække på flygtningenes kompetencer, mener formanden for Danske Professionshøjskoler, Harald Mikkelsen.

- Når nu der kommer så mange mennesker til landet, så synes jeg, det ville være en god idé at trække på deres kompetencer ved at få dem uddannet, så de på sigt kan få et arbejde, siger han.

Kommentator venter intet stort europæisk pres på Danmark
Kommentator venter intet stort europæisk pres på Danmark

Hensigten er at finansiere uddannelsespladserne gennem en pulje af stipendier eller gennem den sædvanlige finansiering af uddannelse.

Flygtningene kan hos Styrelsen for Videregående Uddannelse få vurderet, hvorvidt deres uddannelse fra hjemlandet er kvalificeret i Danmark, eksempelvis uddannelser omfattet af autorisation som sygeplejerske herhjemme. Således kan professionshøjskolerne tilpasse udbuddet af uddannelser.

LÆS OGSÅ: Støjberg: Her kan Danmark bidrage til flygtningeløsning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx