Af - 09/04-15 12:09

Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeterKvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter

Thomas Buttenschøns kone, Cana, ønsker, at kvinder ikke skammer sig over deres krop og skjuler den, når de har født børn.

Bildstrecke im Grossformat »

Oftest er det kun fitness-kvinderne, der står frem og smider et billede op af deres perfekte krop på de sociale medier nogle måneder efter, de har født.

Det fik Cana Buttenschøn nok af. Moderen til to har derfor valgt at smide billeder op af sin mave op på sin blog mortilto.dk for at vise, hvordan de fleste kvinder egentlig ser ud, når de har født børn.

- Det er en modreaktion på, at man oftest ser maver, der er toptrimmet efter en graviditet. Vi kvinder ser jo ud på alle mulige forskellige måder, og det er okay, at ens krop ikke kommer til at ligne en supermodel, efter at man har født børn, siger Cana Buttenschøn til metroxpress og uddyber:

Gravid og superfit: Så tæt er hun på fødslen
Gravid og superfit: Så tæt er hun på fødslen

- Man kan gøre rigtig meget selv for at nærme sig de idealer, man gerne vil leve op til. Men nogen gange er der bare årsager til, at man ikke kan, og det er rigtig vigtigt at vise. Derfor skal vi blive bedre til at acceptere hinanden.

Efter den 28-årige mor, der har drengene Jens og Peter sammen med musikeren Thomas Buttenschøn, har skrevet indlægget på mortilto.dk og lagt det på Facebook, er det stort set kun positive kommentarer, hun har fået:

- Jeg har været ked af min mave, og er det sådan set stadigvæk. Men jeg forsøger at pleje hele min krop - også de steder af kroppen, som jeg er ked af. Men efter de mange positive reaktioner, som jeg har fået på indlægget, er det i virkeligheden bare mig selv, der skal acceptere det. Stort set alle siger, at det er pisse sejt gået.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der gemmer på sådan noget i hemmelighed, og det kun er for deres mand, de viser maven. Man kan nemlig godt føle, at ens krop er ødelagt. Derfor tror jeg, at folk har været positive omkring det, fordi de synes, det er rart, at der er en, som tør at stå frem, lyder det fra Cana Buttenschøn.

DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'
DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'

Moderen, som er uddannet jordemoder og i øjeblikket er på barsel, giver dog udtryk for, at hun godt kan forstå dem, der ikke synes, at hendes mave er pæn.

- Der var en på Facebook, der skrev, at det ikke var for kønt, hvorefter han blev svinet til. Men han har jo ret. Det er ikke smukt, men derfor er det stadig okay, siger Jens og Peters mor og forklarer samtidig, hvordan hun snakker med sin mand om det:

- Vi har mest brugt humor omkring det, og Thomas synes, at jeg er smuk uanset hvad. Han er stolt af, at man kan se på min krop, at jeg har båret vores børn. Men der tænker jeg altid, at det ikke er smukt men fedt, at du kan lide det.

Den 28-årige blogger på mortilto.dk vil dog gerne komme med en opfordring til de mange kvinder, der ikke ønsker at vise deres kroppe offentligt:

- Det er helt klart et selvtillidsboost at have posted billedet, og det er ret fedt at vide, at nu er det derude, og folk ved, at det er sådan, jeg ser under tøjet. Det er kommet af en årsag, som jeg elsker utrolig højt. Derfor vil jeg også, at man ikke skal skjule sig selv, fordi man har fået en grim krop. Omverdenen skal nok omfavne en alligevel.

Louise fortalte sin chef om graviditet og blev fyret
Louise fortalte sin chef om graviditet og blev fyret

- Selvom man ligner en, der har den perfekte krop med tøj på, så er virkeligheden altså ofte en anden, når man tager tøjet af. Jeg tænker selvfølgelig mest over det, når jeg skal ud at blotte mig i offentligheden. Men jeg vil ikke lade mig hæmme af det. Derfor har jeg også haft bikini på, efter at jeg har født, siger Cana Buttenschøn og slutter med følgende:

- Det er sådan her, at jeg ser ud.

At Cana Butenschøn er ikke den eneste, som har det synspunkt, at man ikke skal skamme sig over ens krop og bare vise den frem, det viste et Facebook-opslag fra Rachel Hallis for få uger siden.

Her smed hun sin bikinikrop frem til hele verden, hvilket har givet tusindvis af positive tilkendegivelser.

I have stretch marks and I wear a bikini. I have a belly that's permanently flabby from carrying three giant babies and...

Posted by The Chic Site on 21. marts 2015

LÆS OGSÅ: 29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx