Af - 30/04-17 21:12

Dejligt: Så lækkert bliver 1. maj-vejret i hele landetDejligt: Så lækkert bliver 1. maj-vejret i hele landet

Arbejdernes Kampdag kan blive fejret under en stort set skyfri himmel landet over.

storybild

Røde faner og hygge i Fælledparken i København den 1. maj 2016. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

I morgen er det Arbejdernes Kampdag, og det bliver traditionen tro fejret med brandtaler, fadøl og fælleshygge i parker over hele landet.

Vejret er selvsagt en væsentlig faktor for en vellykket dag under åben himmel, og heldigvis er der godt nyt fra meteorologerne hos DMI.

- Det er en heldig dag, 1. maj falder på, for det er tørvejr overalt. Det er næsten 100 procent sikkert, tør jeg godt sige, selv om vi ikke siger det så tit, lyder det fra vagtchef Frank Nielsen.

Avisforside lyver om at DF-formand taler ved 1. maj
Avisforside lyver om at DF-formand taler ved 1. maj

Snapchat får hug for 'nedladende' kvinde-filtre
Snapchat får hug for 'nedladende' kvinde-filtre

- Der vil være en hel del sol. Der kan godt komme lidt skyer en gang imellem, men ellers en ganske tør dag, supplerer han.

Metroxpress har fået meteorologen til at give sit bud på, hvordan vejret kommer til at se ud i landets tre største byer i morgen:

København
Landets største 1. maj-fest afholdes traditionen tro i Fælledparken. Her vil blandt andre Frank Jensen (S) og Ninna Hedeager Olsen (Ø) holde taler, mens navne som Lorenzo Woodrose og Peter Belli vil spille koncerter.

- Det kommer til at lufte en del, så fanerne vil være fuldt udstrakt. Vi får en forholdsvis frisk vind fra øst. Temperaturen vil ligge på omkring 12-13 grader mellem klokken 12 og 14, siger Frank Nielsen.

Gymnasiepiger: Vi bliver kaldt billige, mens drenge får skulderklap
Gymnasiepiger: Vi bliver kaldt billige, mens drenge får skulderklap

Aarhus
I Aarhus starter festlighederne på Rådhuspladsen klokken 12, hvorefter der vil være optog gennem byen. Fra klokken 14.00 går det løs på Tangkrogen. På talerstolen vil blandt andre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og SF-formand Pia Olsen Dyhr stå, mens Ham Den Lange er blandt de optrædende musikere.

- Aarhus må nok nøjes med 11-12 grader, fordi det ligger tæt på havet. Også her vil der være en frisk vind fra øst, siger Frank Nielsen.

Elsker du fridage? SÅ mange får du i 2017
Elsker du fridage? SÅ mange får du i 2017

Odense
Her går det ned i Kongens Have, hvor blandt andre S-formand Mette Frederiksen og SF-formand Pia Olsen Dyhr vil holde taler. Singer-songwriteren Tankens Bager er blandt de optrædende på musikscenen.

- Her bliver det cirka 11-12 grader som det højeste. Vinden kan komme op og blive ekstra hård især i Odense og Sydsjælland, så her vil det nok føles koldest, siger Frank Nielsen fra DMI.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx