Af - 28/08-13 19:24; Opdateret: 28/08-13 19:41

LA-profil: Vi skal se ned på arbejdsløse nassereLA-profil: Vi skal se ned på arbejdsløse nassere

Ole Birk fra Liberal Alliance mener, at samfundet har til opgave at stigmatisere arbejdsløse, der nasser på systemet.

storybild

Ole Birk (th.) fra Liberal Alliance mener, at samfundet har til opgave at stigmatisere arbejdsløse, der nasser på systemet. (Billede: Polfoto)

Liberal Alliances kommunal-, finans- og skatteordfører, Ole Birk, mener, at samfundet bør se ned på folk, der går ned og beder om hjælp på kommunen, selvom de kan klare sig selv.

LÆS OGSÅ: Joachim B. Olsen talte usandt om støttekroner

De skrappe udtalelser gav LA-profilen i debatprogrammet 'Ibens' på Radio24syv med Iben Maria Zeuthen. Det skriver Ekstra Bladet.

Udtalelserne kommer i kølvandet på en YouGov-undersøgelse, der viser, at flere danskerne opsøger offentlige ydelser, hvilket ifølge flere politikere et tegn på en stigende dansk 'krævementalitet', hvor borgere gør krav på deres økonomiske ret ved kommunen frem for at tænke på deres pligt over for samfundet.

Ole Birk mener, at de arbejdsløse, som kan klare sig selv, skal ses ned på på samme måde, som vi ser ned på kriminelle.

LÆS OGSÅ: LA: Vi vil have Dansk Folkeparti i regering

- Ting som vi i vores samfund opfatter som dårlige at gøre, skal der jo helst være en eller anden form for stigmatisering omkring. Altså, der skal være en stigmatisering omkring voldsmænd. Det skal helst være sådan, at samfundet ser ned på folk, der er voldsmænd. Der skal også være en stigmatisering af indbrudstyve. Dem skal vi helst se lidt ned på, så ikke alle får lyst til at være indbrudstyve, fordi det er fuldstændig ligegyldigt, om man er det. Nu er vi så ovre i noget meget mildere, men der skal også være en stigmatisering af folk, som går ned og beder om hjælp på kommunen, selvom de kan klare sig selv, siger Ole Birk Olesen og understreger samtidig, at stigmatiseringen ikke gælder alle arbejdsløse:

- Der skal ikke være en stigmatisering af dem, som ikke kan, fordi de ikke har evnerne eller fordi de har været meget uheldige, og som er i en reel nødsituation, siger LA-politikeren.

Ole Birk giver sit og Liberal Alliances bud på, hvordan en samfundsnasser ser ud, samt hvilken behandling de fortjener.

LÆS OGSÅ: LA-politiker søger SORT rengøringshjælp

- Hvis du kender en, som du har gået i gymnasiet med, som du ved har en masse evner og egentlig også en masse ressourcer og egentlig ikke fejler noget, og du så ved, at denne person bare går ned på kommunen og driver den af i stedet for at få sig et arbejde og så videre. Så synes jeg, du er berettiget til at se lidt ned på vedkommende. Og vi er berettiget som samfund til at opretholde en stigmatisering af en sådan person, som bare nasser i stedet for at yde selv, siger Ole Birk Olesen og understreger, at Danmark er fuld af samfundsnassere.

- I gamle dage var der en norm om, at man gik ikke ned på socialkontoret, med mindre det var af absolut nød. Men den norm er ligesom bare forsvundet, i takt med at flere og flere ydelser bliver udbetalt fra det offentlige, og flere og flere har prøvet at modtage dem. Så forsvinder den der stigmatisering fra gamle dage, altså en stempling af folk der spurgte efter offentlige ydelser. Og den forsvinder åbenbart også fra en masse danskere, som slet ikke har behov for de ydelser, siger Ole Birk Olesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx