Af Lars Lindevall - 04/01-18 13:02; Opdateret: 04/01-18 13:13

Slam! Her falder garder om under Dronningens nytårskurSlam! Her falder garder om under Dronningens nytårskur

Med trommer og maskingeværer stod Kongehusets vagtkorps, Livgarden, klar på rad og række, da dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i går afholdt nytårskur for diplomatiet på Christiansborg Slot.

storybild

En af livgardens soldater besvimede og faldt om under ceremonien på Christiansborg Slot. Han kom dog hurtigt til sig selv igen.  (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Måske var det dog blevet en anelse for varmt i en af bjørneskindshuerne. I hvert fald måtte en garder en tur ned at ligge på det skakternede gulv. Efter den kortvarige besvimelse kom han hurtigt til hægterne igen og blev hjulpet væk af et par overordnede.

I løbet af de seneste dage har Dronningen og kronprinsparret traditionen tro haft travlt med at tage imod gæster til nytårskure- og taffel.

Garder afslører: - Jeg var lige ved at skyde dronningen
Garder afslører: - Jeg var lige ved at skyde dronningen

TV: Her har garder en rigtig dårlig dag på arbejdet
TV: Her har garder en rigtig dårlig dag på arbejdet

Den 1. januar skålede Kongehuset med regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffets ledelse i Christian VII's Palæ på Amalienborg.

I går fortsatte højtidelighederne, da højesteretsdommere og Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps var inviteret til at komme og sige godt nytår.

Diplomater hilser på dronningen.   (Billede: Keld Navntoft)

Senere på dagen ankom det diplomatiske korps, dvs. de udenlandske ambassadører i Danmark med ægtefæller, på den røde løber ved Christiansborg Slot.

Traditionen tro var det et farverigt og festligt indslag, da mange af gæsterne var klædt i nationaldragter.

Talsmand i Livgarden sigtet for bytur til 38.540 kroner
Talsmand i Livgarden sigtet for bytur til 38.540 kroner

Blandt gæsterne var den nye amerikanske ambassadør, Carla Sands, der så frem til at ønske Kongehuset godt nytår.

Den nye amerikanske ambassadør, Carla Sands, var blandt gæsterne til nytårskuren for diplomatiet. Her hilste hun blandt andet på kronprins Frederik og kronprinsesse Mary for første gang. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

»Jeg har mødt Hendes Majestæt, men jeg har ikke mødt kronprins Frederik eller hans kone, så jeg glæder mig til at møde dem, og til at komme til at kende de andre ambassadører,« sagde Carla Sands ifølge DR.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Politiet fremviser stor...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Formand foran Forligsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx