Af - 14/09-15 11:59; Opdateret: 14/09-15 12:51

Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!

Kan man dræbe en edderkop ved at støvsuge den, eller kravler den ud af støvsugerslangen, når støvsugeren slukkes?

Bildstrecke im Grossformat »
- Edderkoppen har ingen rygrad og intet velfungerende nervesystem, og derfor har de ikke en stor smerteoplevelse ved at dø, siger Mikkel Geo Schultz. - Hvis du gerne vil undgå at støde på en edderkop i dit hjem, kan du reducere antallet en del blot ved at holde døre og vinduer lukket, vurderer Mikkel Geo Schultz. Hvor befinder edderkopper sig mest? Det nemme og simple svar er: Edderkopper befinder sig der, hvor der er mange insekter. Edderkopper kan sagtens være i lejligheder, der ligger højt over gadeniveau: - Jeg bor på femte sal ved søerne, og jeg har faktisk store edderkopper i mit hjem. Det har noget at gøre med, at jeg har træer og park nedenfor, og at jeg tit har åbne vinduer, siger Mikkel Geo Schultz, der behandler specifikke dyreforbier i Zoologisk Have i København. 'Ahhhhhhh' - hvis man skriger og råber lige ind i en edderkop, vil den så flytte sig? - Edderkopper kan ikke høre noget, og man kan derfor ikke skrige dem væk, vurderer Mikkel Geo Schultz. Ja, den er god nok. Nogle edderkopper kan faktisk kaste med sit spin, ligesom Spiderman gør det. Edderkopper fanger nemlig ikke kun insekter ved at lave et spin og vente på, at en flue falder i fælden: - Jagtedderkopper har nogle utrolige kasteegenskaber, hvor de som en lasso kaster deres spin ud over insektet og fanger det i nettet, siger Mikkel Geo Schultz. - Edderkopper har mange øjne – den har tilmed øjne i nakken. Når den sidder på væggen, kigger den altså ikke kun indad mod væggen, men holder også øje med dig ude i rummet. - En edderkop har altid otte ben. Nogle kan tælle ti, og det er hvis edderkoppens to munddele har fået benfunktion. Men de er altså ikke oprindeligt karakteriseret som ben, men som arme.

Gør det ondt på en edderkop, når den dør? Og hvor er der størst risiko for at støde på edderkopper. Få svaret her. Kilde: Mikkel Geo Schultz, der behandler specifikke dyreforbier i Zoologisk Have i København.

Et glas, en fluesmækker eller en sammenrullet avis. Vi griber til forskellige muligheder, når vi vil tilintetgøre den edderkop, som vi netop har fundet i vores hjem.

TV: Er du bange for edderkopper? Kig væk NU
TV: Er du bange for edderkopper? Kig væk NU

(Med mindre du er en af de mere rolige typer, der sagtens kan leve med at vide, at der går levende edderkopper rundt i dit hjem.)

En af de lette måder at komme af med edderkoppen på er at finde støvsugeren frem. Sådan kan man blive fri for edderkoppen uden at skulle tæt på den.

Andre vælger dog bevidst ikke at bruge støvsugeren af frygt for, at edderkoppen kravler ud af slangen, når støvsugeren har gjort sit arbejde.

Overraskede australiere: Det regner med edderkopper
Overraskede australiere: Det regner med edderkopper

Metroxpress har derfor sat sig for, én gang for alle, at få besvaret spørgsmålet: Dør din edderkop af at støvsuge den?

Ja, lyder svaret fra to eksperter.

- Edderkoppen er chanceløs over for det her store apparat. Jeg vil vurdere, at den dør. Enten dør den af undertrykket, der suger den op, og hvis den først overlever det, så dør den af, at den ikke kan trække vejret, når overfladen er dækket af støv, siger Mikkel Geo Schultz, der behandler specifikke dyreforbier i Zoologisk Have i København.

TV: STOP! Hvis du er bange for edderkopper – se hvordan én bliver til tusinder
TV: STOP! Hvis du er bange for edderkopper – se hvordan én bliver til tusinder

Han forklarer desuden, at edderkoppen ikke kan få fodfæste inde i støvsugerposen, der jo udelukkende er proppet med støv og skidt.

- De dør af alt støvet, og hvis ikke dør de af madmangel, fordi de ikke kan finde ud af posen, sige naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen.

Han forklarer desuden, at nogle støvsugere har en lille ventil, der lukker til, når støvsugeren slukker, og det betyder, at edderkopperne helt enkelt ikke KAN komme ud.

Forskere: Derfor er du bange for edderkopper
Forskere: Derfor er du bange for edderkopper

Jeg bruger også selv støvsugeren, når jeg skal af med edderkopperne, og hvis de virkelig overlevede det, ville der jo befinde sig et hav af edderkopper inde i mit kosteskab, hvor min støvsuger er lukket inde. Det gør der ikke.
Sådan siger Jes Aagaard.

Købte en pose bananer og fik en af verdens farligste edderkopper med i købet
Købte en pose bananer og fik en af verdens farligste edderkopper med i købet

LÆS OGSÅ: TV: Kæmpe-invasion af edderkoppe indtager varehus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx