Af Ritzau - 27/08-16 23:44

Flertal af danskerne er imod sænkelse af topskattenFlertal af danskerne er imod sænkelse af topskatten

En lavere topskat er eneste sikre punkt på regeringens 2025-plan. Men et flertal i befolkningen er imod.

storybild

En stor undersøgelse foretaget af Wilke for Jyllands-Posten viser, at der ikke er flertal i befolkningen for at sænke topskatten. (Arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox)

En større meningsmåling foretaget af Jyllands-Posten viser, at et flertal af danskerne ikke mener, at det er den rigtige vej at gå at bruge penge på at sænke topskatten.

Det er ellers det eneste punkt, der med sikkerhed bliver en del af regeringens 2025-plan, der bliver fremlagt om kort tid. Lavere topskat er et krav fra støttepartiet Liberal Alliance, og Venstre er gået med.

- I Venstre ønsker vi at sikre både den helt nære velfærd, hvor vi selv får lov til at administrere vores egne penge, og den borgernære og fælles velfærd, der kommer alle til gode, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V), til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen, der er foretaget af Wilke og har 2167 respondenter, viser, at 58 procent af de adspurgte ikke støtter en sænkelse af topskatten fra 15 til 10 procent. 29 procent støtter forslaget.

De adspurgte er noget mere splittede, når det kommer til, om skatten på arbejde skal sænkes generelt. Her mener 42,5 procent ja og 42,8 procent nej.

To andre ting er nævnt som punkter, der vil optræde i regeringens kommende 2025-plan.

Det ene er en stigning i pensionsalderen, og det andet er nedskæringer på SU'en. Begge dele viser Jyllands-Postens undersøgelse en stor modstand imod blandt de adspurgte.

Således mener 72 procent, at man ikke skal rykke pensionsalderen, og 79 procent mener ikke, at man skal skære i støtten til de studerende.

Det er resultater, der vækker glæde hos Socialdemokraterne.

- Der er ingen grund til at hæve pensionsalderen mere end allerede aftalt eller at skære i SU'en. Den skal sikre, at alle kan få en uddannelse.

- Derfor er jeg også meget glad for, at danskerne klart vælger velfærd i stedet for skattelettelser, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S) til Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx