Af Simon Boas - 10/05-17 21:28

Dansk kommune har særlig 'gave' klar til arbejdsløse: 'Vi tager kraftigt afstand fra det'Dansk kommune har særlig 'gave' klar til arbejdsløse: 'Vi tager kraftigt afstand fra det'

I efteråret påbegyndte Hørsholm Kommune nedrivningen af Hørsholm Sygehus, efter det havde stået tomt i årevis. Murstenene skal genbruges, men inden skal nogen rense dem.

storybild

Hørsholm Sygehus lukkede ned i 2011 og har siden stået tomt og forladt, indtil man i efteråret 2016 begyndte at rivebygningerne ned. (Billede: Foto: Bax Lindhardt)

I efteråret påbegyndte Hørsholm Kommune nedrivningen af Hørsholm Sygehus, efter det havde stået tomt i årevis. Murstenene skal genbruges, men inden skal nogen rense dem. Og der har Hørsholm Kommune fået en lys idé.

Studerende fandt den perfekte måde at snyde på... troede hun
Studerende fandt den perfekte måde at snyde på... troede hun

For ifølge Lokalavisen Hørsholm vil kommunen iværksætte et nyt beskæftigelsesprojekt for unge i nyttejob, der indebærer, at de unge skal rense de tusindvis af mursten, sten for sten, der er revet ned fra sygehuset, så de igen kan blive brugt.

»Tanken er, at borgerne skal løse forskellige opgaver, og jeg synes, at det er en god tanke, at borgerne i nyttejob-funktion bidrager til noget, som bliver forankret til eftertiden i det nye byggeri på sygehusgrunden,« siger Allan Ludvigsen, der er centerchef for arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, til Lokalavisen Hørsholm og tilføjer, at jobbet også vil indebære, at man skal fjerne graffiti og bjørneklo.

Og det vækker harme hos Enhedslisten Fredensborg/Hørsholm.

Kulturminister vil udelukke atleter i grelle dopingsager
Kulturminister vil udelukke atleter i grelle dopingsager

'Enhedslisten Fredensborg / Hørholm tager kraftigt afstand fra beslutningen om at placere opgaven i nytte-jobregi, fremfor at udlicitere opgaven til virksomheder, som man normalt ville gøre det,' lyder det i et skriftligt svar fra kontaktperson hos Enhedslisten Petina Schirmer Arnskog til BT, inden hun tilføjer:

'At rense mørtel af byggematerialer, er hårdt fysisk arbejde, som normalt udføres af fagfolk. Det undrer os i den grad, at 3F Nordsjælland Øst finder denne form for gratis arbejde acceptabelt. I vores optik har Allan Ludvigsen og Center for Arbejdsmarked i Hørsholm foretaget en regulær Jens Begmand.'

Volkswagen får endnu en milliardbøde i USA
Volkswagen får endnu en milliardbøde i USA

Hørsholm Kommune har været i dialog med flere faglige organisationer, der imidlertid ikke ser noget i vejen for, at kommunen sætter de unge i nyttejob til at rense mursten.

Ifølge faglig sekretær hos 3F Nordsjælland, Torben Christensen, indeholder måden mangfoldighed - omend den er anderledes. Han understreger dog over for Lokalavisen Hørsholm, at det skal gøres på en arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde.

Gymnasium jagter eksamenssnydere: Vil tjekke elevernes søgehistorik
Gymnasium jagter eksamenssnydere: Vil tjekke elevernes søgehistorik

Ifølge Lokalavisen Hørsholm er der 8-12 ledige tilknyttet nyttejob-funktionen i Hørsholm Kommune, og der er typisk tale om unge uddannelsesparate personer, der venter på at komme i gang med deres studier og derfor modtager kontanthjælp.

De unge i nyttejob vil rent praktisk komme til at sidde på Hørsholm Materielgård og rense murstenene.

LÆS OGSÅ: Kørelærer og tolk får hårde straffe for fusk med prøver

LÆS OGSÅ: Fillon efterforskes nu også for 100.000-kroners jakkesæt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx