Af Ritzau - 12/08-16 04:30

Kommentator: S gnider sig i hænderne over LA's skattekravKommentator: S gnider sig i hænderne over LA's skattekrav

Helle Ib mener, at Anders Samuelsen har skærpet sin retorik i forhold til topskattelettelser.

storybild

Anders Samuelsens krav om topskattelettelser giver dybe panderynker hos resten af partierne i blå blok, mener politisk kommentator Helle Ib. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Når Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, til Berlingske siger, at partiet ikke vil tage til takke med topskattelettelser på mindre end fem procentpoint, så er det en kæp i hjulet på 2025-forhandlingerne - allerede inden de er begyndt.

Det mener Helle Ib, politisk kommentator hos Børsen, der dog slår fast, at der ikke er noget overraskende i partilederens udmeldinger.

Til gengæld vurderer hun, at Socialdemokraterne vil udnytte Samuelsens retorik.

- Af åbenlyse forhandlingstaktiske årsager er det helt logisk, at han ikke kan gå ud og sige, at to eller tre procentpoint ville være fint. Det ville være tosset set fra partiets synspunkt.

- Men jeg mener alligevel, at det er en skærpelse. I hvert fald i forhold til de ting vi tidligere har hørt fra Samuelsen, siger Helle Ib.

Hun fremhæver Dansk Folkeparti (DF), som skal holde tungen lige i munden i det politiske efterår.

- Det her gør det ikke lettere for DF at levere et eller andet kompromis. Lige meget hvor beskeden en eventuel topskattelettelse kommer til at se ud, vil Socialdemokraterne være klar til at tordne mod Kristian Thulesen Dahl.

Adspurgt om en aftale med topskattelettelser på to, tre eller fire procentpoint bliver aktuel, svarer Samuelsen til Berlingske:

- Nej, det gør det ikke.

Og det skråsikre svar giver dybe panderynker hos resten af partierne i blå blok, mener Helle Ib.

- Jeg hæfter mig ved, at Samuelsen bruger så markante vendinger, at det næsten ikke kan undgå at blive en våd klud i hovedet på de andre partier.

Hos Dansk Folkeparti mener man, at det bliver svært at forhandle, når en part går ind til forhandlingslokalet med ultimative krav.

- At man melder ud på forhånd, at man skal have mindst fem procentpoint på topskatten og gerne mere til, er svært for os at arbejde med, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx