15/06-15 11:52

Danskerne gør deres bolig grøn med håndværkerfradragetDanskerne gør deres bolig grøn med håndværkerfradraget

I 2014 benyttede hver niende skattepligtige dansker sig af boligjobordningen, viser tal fra Skatteministeriet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Titusindvis af danskere gjorde sidste år deres bolig mere energirigtig ved hjælp af den såkaldte boligjobordning, der også går under det mere folkekære navn håndværkerfradraget.

Ifølge tal fra Skatteministeriet brugte næsten 570.000 danskere sidste år håndværkerfradraget til at trække arbejdsudgifterne til håndværksarbejde, rengøring eller børnepasning fra i skat.

Langt de fleste danskere bruger boligjobordningen til at renovere og vedligeholde deres bolig, viser beregninger, som Dansk Byggeri har foretaget på baggrund af Skatteministeriets tal.

- Faktisk har en tredjedel af håndværksarbejdet været grønne tiltag, som er med til at spare på energien, som for eksempel at hulmursisolere eller indsætte nye vinduer og døre, siger Michael Riff Alexandersen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

91 procent af fradragene blev brugt til renovering og vedligeholdelse af boligen. 4,5 procent er blevet brugt til rengøring, 4,4 procent til havearbejde, og 0,1 procent til børnepasning, viser beregningen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx