Af Ritzau - 30/03-17 10:43; Opdateret: 30/03-17 11:45

Medie: Kvinde fængslet for at ville tilslutte sig ISMedie: Kvinde fængslet for at ville tilslutte sig IS

I et hemmeligt retsmøde i weekenden blev en kvinde angiveligt fængslet for at ville tilslutte sig IS.

storybild

Retten i Glostrup har ifølge DR i weekenden varetægtsfængslet en kvinde, der er mistænkt for at ville rejse til Syrien og tilslutte sig Islamisk Stat. (Billede: Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

En kvinde er ifølge DR i løbet af weekenden blevet varetægtsfængslet i en sag, hvor hun er sigtet for at ville rejse til Syrien og tilslutte sig Islamisk Stat (IS).

Kvinden skulle ifølge DR have forbindelse til to unge mænd, som onsdag blev fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

De er også sigtet for at ville tilslutte sig IS.

Retten i Glostrup bekræfter over for Ritzau, at der lørdag har været afholdt et retsmøde for dobbeltlukkede døre, hvor en kvinde blev fremstillet.

Men Københavns Vestegns Politi ønsker ikke at kommentere retsmødet.

De to mænd rejste sammen med kvinden i begyndelsen af marts til Tyrkiet, hvor mændene blev anholdt af tyrkisk politi. Det skete angiveligt 17. marts.

Ifølge DR blev kvinden anholdt sammen med mændene.

Kvinden, der skal være fra den københavnske vestegn, er ifølge DR den første kvinde, der bliver varetægtsfængslet for at overtræde terrorlovgivningen ved at ville rejse til Syrien.

Hun blev varetægtsfængslet i fire uger, skriver DR.

De to mænd på 18 og 19 år blev varetægtsfængslet frem til 21. april. De er sigtet efter straffelovens paragraf 114 c, stk. 3, der handler om at lade sig hverve til terrorisme.

Dommeren mente dog ikke, at der var tilstrækkelig begrundet mistanke om, at de ville deltage i kamphandlinger for IS.

Derfor blev de varetægtsfængslet, fordi der er begrundet mistanke om, at de har forsøgt at fremme Islamisk Stats virksomhed.

Det vil sige, at grundlaget for varetægtsfængslingen kun er den underordnede sigtelse, som Københavns Vestegns Politi har rejst.

For nylig vurderede Center for Terroranalyse under PET, at cirka 145 mennesker menes at være udrejst for at deltage i kampene i Syrien og Irak. En fjerdedel af de udrejste har mistet livet, anslås det.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx