Af - 14/04-17 20:29

S er i chok over denne Radikale-annonce: - Har de tabt sutten?S er i chok over denne Radikale-annonce: - Har de tabt sutten?

De Radikale overrasker med en avisannonce, hvor de bejler til Venstres næstformand, Kristian Jensen

storybild

Denne annonce har fået flere socialdemokrater til at undre sig. På billedet er det nemlig ikke en radikal, men Venstres næstformand, Kristian Jensen. (Billede: De Radikale)

Venstres næstformand, Kristian Jensen, smiler blidt ud mod avislæserne i en stor helsidesannonce i Berlingske.

'Gør Danmark større', står der.

Men nede i hjørnet står der ikke Venstre, men De Radikale - som jo peger på Mette Frederiksen som statsminister.

Hvad i alverden er meningen?

Hos Socialdemokraterne, som jo ellers var i regering med de Radikale for kun to år siden, kommer det som noget af et chok.

'Har De Radikale helt tabt sutten? Skal Danmark 'være større' med milliard-besparelser på uddannelse, forskning og ulandsbistand?' spørger Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard, på Twitter.

Kristian Jensen selv forsøger sig med et humoristisk svar, selv om der ikke kan være tvivl om, at det ikke er sjovt for ham at blive profileret på den måde.

'Altid charmerende at blive bejlet til, men jeg er tilfreds med mit tilhørsforhold. Til gengæld virker Radikale utilfredse med deres,' skriver han:


Radikale kilder indrømmer blankt, at de har set misundeligt til, mens DF fik masser af opmærksomhed ved at flirte med S, mens de stadig peger på V.

Nu gør R det modsatte - flirter med V, mens de stadig peger på S. Derved får de opmærksomhed, og får også sendt et vink med en vognstang til S: Pas på kammerater, vores mandater er ikke gratis.

- Vores ambition er at lede Danmark på en anden måde. At det handler om andet end at sætte grænsebomme op, fejre udlændingestramninger med lagkager og skære ned på uddannelse og grøn omstilling, siger den radikale leder, Morten Østergaard, til metroxpress.

Men det er jo netop det, Venstre har gjort?

- Ja, men vi glæder os over, at Kristian Jensen åbner op for globalisering og siger nej til lovgivning om bederum og tørklæder. Vi står ved en korsvej. S og DF rækker ikke ud efter femtiden. Vi vil gerne sige til Mette Frederiksen, at der er mere end én Kristian.

Tror I, I kan få en lempeligere udlændingepolitik med Kristian Jensen end med Mette Frederiksen?

- Det vil jeg håbe. Men vi peger stadig på Mette Frederiksen, og vi vil gerne i regering. Men vi vil have en anden kurs, siger Morten Østergaard.

Det er ikke uden grund, de netop flirter med Kristian Jensen - sandsynligvis Venstres næste formand. For han står efter alt at dømme for en mindre hård udlændingepolitik end Lars Løkke og Inger Støjberg, og det var da han i et interview i Berlingske råbte hurra for globaliseringen, de så lyset hos de Radikale.

Partiets næstformand, Sofie Carsten Nielsen, hængte et skilt på døren til sit kontor med teksten: 'Jeg elsker Kristian Jensen'.

DF's næstfomand, Søren Espersen, mener, at Radikale prøver at gøde den del af Venstre, som ikke ønsker så stramme udlændingeregler, som dem udlændingeminister Inger Støjberg står for.

- Det er et stort problem for R, at S er trukket så langt til højre i udlændingedebatten, og måske tror de, at de kan få en blidere udlændingepolitik med Kristian Jensen som formand for Venstre, end de kan med Mette Frederiksen som formand for Socialdemokratiet, siger han.

- De vil gerne være kongemagere igen. Nu har det jo lige været 25 års jubilæum for kongemordet i Socialdemokratiet hvor R-formand Niels Helveg Petersen bakkede Poul Nyrup op i at vælte Svend Auken, for at gøre det muligt for R at skifte side i dansk politik. Jeg tvivler dog på, at det vil lykkes. Måske var Niels Helveg smartere end dem, der sidder der i dag.

- Men R er jo nødt til at gøre noget. De har indset, at de er så uenige med både S og V, at de kan være meget langt væk fra magten, ikke bare nu, men i flere valgperioder. Og set i det lys, synes jeg faktisk, at dette tiltag er meget smart. Men det er jo også ret vildt. Det svarer til at vi skulle nedrykke en annonce med en S-politiker, og det kunne vi jo aldrig finde på, siger Søren Espersen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx