Af Ritzau - 24/05-16 04:31

DF foreslår salg af peberspray i supermarkederDF foreslår salg af peberspray i supermarkeder

Det skal være lovligt at forsvare sig selv mod overfaldsmænd med peberspray, foreslår Dansk Folkeparti.

storybild

Det skal være lovligt at forsvare sig selv mod overfaldsmænd med peberspray, foreslår Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Men det er en rigtig dårlig idé, mener Trine Bramsen (højre) fra S. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

I fremtiden skal det være muligt at købe peberspray på tankstationer og i supermarkeder, hvis det står til Dansk Folkeparti (DF).

Det fremgår af et beslutningsforslag om lovliggørelse af peberspray, som tirsdag bliver diskuteret i folketingssalen.

- Jeg synes, det er helt rimeligt, at landets kvinder får mulighed for at forsvare sig selv, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Hos Socialdemokratiet er man dog langt fra begejstret for DF's forslag. Peberspray eskalerer volden frem for det modsatte, siger retsordfører Trine Bramsen (S), som mener, at man i stedet skal bekæmpe problemets rod.

- Vi skal bekæmpe voldtægter. Vores opgave som politikere er at skabe tryghed i nattelivet. Svaret på den opgave er ikke at sige, at kvinder må have håndvåben med, men derimod skabe tryghed og sikre, at færre bliver udsat for overgreb i første omgang, siger hun.

Politiforbundet har tidligere advaret mod en lovliggørelse af peberspray.

- Vi lytter til politiet, som meget kraftigt advarer mod det her, og det synes jeg sådan set også, at Dansk Folkeparti burde gøre, siger Trine Bramsen.

I Det Kriminalpræventive Råd bekræfter man teorien om, at peberspray vil avle mere vold.

- Jeg kan ikke se nogle fordele ved det. Risikoen for, at det går galt, og at peberspray vil blive brugt i alle mulige sammenhænge, hvor det ikke skal bruges, er meget stor, siger forebyggelseskonsulent Anders Rasmussen.

Ifølge beslutningsforslaget vil "en peberspray give borgere, der færdes alene ude om natten, eksempelvis unge kvinder, en øget tryghed med bedre livskvalitet til følge".

Men den køber Anders Rasmussen ikke. Tværtimod, mener han.

- Folk vil generelt blive mere utrygge, fordi alle så lige pludselig vil gå rundt med peberspray, og på den måde vil situationen eskalere den modsatte vej, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx