01/09-17 10:27; Opdateret: 01/09-17 11:21

Anklager kræver ubetinget fængsel til kriminalbetjenteAnklager kræver ubetinget fængsel til kriminalbetjente

En tjenestebøde til to politifolk bør ifølge forsvarsadvokat være nok. Men anklager kræver ubetinget fængsel.

storybild

To kriminalbetjente har ifølge advokat Torben Koch ikke brudt straffelovens bestikkelsesparagraf. Men anklager Line Scharf kræver ubetinget fængsel. Arkivfoto. Scanpix/Jeppe Michael Jensen

Helsingør. Anklager Line Scharf kræver mindst 60 dages ubetinget fængsel til to politifolk, der er anklaget for at modtage bestikkelse fra rigmanden Karsten Ree.

- I skærpende retning taler beløbets størrelse, og at de tiltalte er ansat i politiet, siger Line Scharf fredag ved Retten i Helsingør.

Forsvarsadvokat Torben Koch kræver frifindelse. Dog medgiver han, at sagen under alle omstændigheder nok vil få disciplinære konsekvenser for de to politifolk.

De to kriminalbetjente er anklaget for at have fået gratis ophold på en safaricamp i Kenya og et luksushotel i Zanzibar til mere end 26.000 kroner.

Opholdet fik de af rigmanden Karsten Ree. Ham havde de mødt under en efterforskning af en sag, hvor Ree var sigtet for menneskehandel.

Anklagemyndigheden valgte at opgive sagen mod Karsten Ree og rense ham fuldstændigt.

Efterfølgende blev betjentene private venner med Karsten Ree, og det var i den sammenhæng, at de blev tilbudt turen. Men det spiller ifølge anklager Line Scharf ingen rolle.

- Befolkningen skal kunne have tillid til en offentlig myndighed. Ikke mindst til politiet, siger hun.

Det afgørende i sager om bestikkelse af offentligt ansatte er, at der ikke kan rejses tvivl om, hvorvidt offentligt ansat lader sig påvirke af for eksempel gaver.

Om de rent faktisk lader sig påvirke er underordnet. Det er risikoen for en mistanke og dermed mistillid blandt borgerne, man vil undgå.

Line Scharf understreger da også, at de ikke efter anklagemyndighedens opfattelse har handlet pligtstridigt.

- Det er ikke sådan, at Karsten Ree også har opnået en fordel. Så var han også blevet tiltalt. Men det har ingen betydning i den her sammenhæng, siger Line Scharf.

De to politifolk nægter sig skyldige, og ifølge advokat Torben Koch bør de frifindes. Det kan godt være, at de er gået over stregen i forhold til politiets interne regler. Men straffeloven er ikke overtrådt, lyder det fra Koch.

- Såfremt domsmandsretten når frem til en frifindelse, så kan man være ret sikker på, at sagen vil få et disciplinært efterspil. Og i en sag som denne her ville jeg forestille mig, at man ville nå frem til en disciplinær bøde, siger Torben Koch.

Der ventes dom i sagen fredag eftermiddag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Manden bag 90'er-fest: Det var...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx