Af Ritzau - 26/08-16 14:06; Opdateret: 26/08-16 16:22

Fagforbund tvivler på at syv milliarder til Skat er nokFagforbund tvivler på at syv milliarder til Skat er nok

Hvis man både skal rette op på problemerne i Skat og foretage en modernisering, kræver det flere penge.

storybild

Skatteministeren, Karsten Lauritzen (V), præsenterede, fredag på et pressemøde i Skatteministeriet, en redningsplan for Skat. (Billede: Scanpix/'lafur Steinar Gestsson)

Syv milliarder kroner er ikke nok til både at rette op på skandalerne i Skat og samtidig modernisere hele systemet.

Det mener Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund. Fredag har skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenteret en plan, der skal få det skandaleramte Skat på ret kurs.

- Vi tvivler på, at de syv milliarder kroner, som den nye skatteplan afsætter, er nok til både at rette op på Skats problemer med inddrivelse af gæld, skattekontrol samt en helt ny modernisering af hele skattesystemet, siger han i en skriftelig kommentar.

Både Dansk Told- og Skatteforbund og hovedorganisationen FTF forventer nu, at alle de planlagte nedskæringer i Skat til gengæld er slettet fra regeringens finanslov, som fremlægges i næste uge.

Spørgsmål: Er det ikke fordi, man aldrig bliver helt tilfreds og altid kan bruge flere penge?

- Nej, det er det ikke. Vi må give det her den rigtige start og ikke skalte og valte. Man må tænke på, at hvis man skal opfylde den lovgivningen, så koster det altså, siger formanden.

- Tænkt tilbage til 2005, hvor vi var 12.000 medarbejdere. Der er jo ikke lavet væsentligt om på it-systemerne siden. Tværtimod er de bare blevet ti år ældre.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, og Jørn Rise opfordrer til, at politikerne lærer af de fejl, som er blevet begået i Skat. Eksempelvis at hundredvis af medarbejdere blev fyret og i stedet blev erstattet af et nyt it-system, som viste sig ikke at virke, lyder det.

- Fremover må politikerne droppe besparelser og fyringer på baggrund af usikre og uindfriede it-systemer og effektiviseringsprojekter, som ikke virker i praksis, siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx