Af - 22/12-15 11:34

Serie-pyroman jagtes: Kender du noget til denne dunk?Serie-pyroman jagtes: Kender du noget til denne dunk?

Endnu en brand har ramt Odense. Nu beder politiet offentligheden om hjælp til at finde ejeren af en dunk, der måske er blevet brugt til en af brandene.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden foråret har Fyns Politi efterforsket en større række brande, der har hærget Odense, og som formodes at være påsatte.

Nu beder Fyns Politi så offentligheden om hjælp til at finde frem til ejeren eller finde frem til nogen, der ved noget om en dunk, der blev fundet i forbindelse med en brand en sidste weekend, hvor Dyrup Kirke stod i flammer.

Se dunken i galleriet øverst!

På dunkens side er der med rød tusch skrevet ’solfanger’ – og den lugtede af benzin, skriver politiet i en udsendt pressemeddelelse.

- Dunken blev fundet i forbindelse med branden ved kirken natten til lørdag den 19. december. Den røde tekst gør den ret karakteristisk, og derfor håber vi, at nogen kan fortælle os noget om dunken – eller endnu bedre, at nogen kender ejeren, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der leder efterforskningen af den seneste tids mange påsatte brande i Odense.

Endnu en påsat brand hærger stråtækt hus i Odense
Endnu en påsat brand hærger stråtækt hus i Odense

Dunk blev fundet ved sti
Dunken kan rumme 5 liter og har indeholdt antifrostvæske til solfangeranlæg, det fremgår af en påklistret label. Den stod i et lille krat på stien mellem Dyrup Kirke og den nærliggende idrætshal.

- Vi tror, at den kan være brugt af gerningsmanden. Der blev brugt brandbar væske til at antænde ilden, og dunken lugter af benzin. Derfor vil vi meget gerne høre fra alle, der kan have et kendskab til dunken, da den kan være et vigtigt spor i sagen, siger Henrik Justesen.

Endnu en påsat brand: Klubhus stukket i brand
Endnu en påsat brand: Klubhus stukket i brand

Hjælp med at finde gerningsmanden
Fyns Politi vil i det hele taget gerne høre, hvis nogen har set eller hørt noget i forbindelse med de mange brande, der de seneste måneder har været i Odense.

Den seneste fandt sted natten til i dag, tirsdag den 22. december, på Sønder Boulevard, hvor restaurationen Bondestuen brændte. Ingen kom noget til. Politiets teknikere er i øjeblikket i gang med at undersøge årsagen til branden.

Ifølge Ekstra Bladet har tirsdagens brand har fået det samlede antal af brande op på 11.

-Vi har brug for al den hjælp, vi kan få fra offentligheden. Vi vil rigtig gerne have fundet frem til gerningsmanden, for der er ingen tvivl om, at brandene skaber utryghed, og at de mange mennesker, de er gået ud over, er dybt berørte, siger Henrik Justesen.

LÆS OGSÅ: Påsat brand hærger DHG's klubhus i Odense

LÆS OGSÅ: Ild i elite-roklub: Både for millioner er gået op i røg

LÆS OGSÅ: Brand ved plejehjem på Fyn var sandsynligvis påsat

LÆS OGSÅ: Igen brand ved OB's klubhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx