Af - 20/04-14 16:16

Murer går til kamp mod Cepos: Grådige egoisterMurer går til kamp mod Cepos: Grådige egoister

Hvor mange penge skal man egentlig tjene på at tage et lavtlønsjob frem for at være på kontanthjælp? Det spørgsmål skaber på ny debat.

storybild

Mattias Tesfaye (med boksehandskerne) er ude med riven efter Mads Lundby Hansen fra Cepos. (Billede: Polfoto)

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Det mantra har langt de fleste efterhånden tilsluttet sig - men hvor meget skal det kunne betale sig? En enlig mor på kontanthjælp får 2.425 kroner ekstra om måneden efter skat ved at tage et job i Netto, skrev Søndagsavisen forleden - men det er ikke nok, lød det fra Cepos cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Men den udmelding fra Cepos-økonomen er udtryk for en grådig egoisme, lyder det nu fra Mattias Tesfaye, der er murer, samfundsdebattør og socialdemokratisk folketingskandidat.

Kommuner tjener på at snyde syge for deres penge
Kommuner tjener på at snyde syge for deres penge

‘Er sandheden ikke bare, at CEPOS altid vil have mere liberalisme. Mere, mere, mere til mig selv - mindre, mindre, mindre velfærd! Det er de grådiges kampråb,’ skriver Tesfaye på Facebook, hvor han også klandrer Lundby Hansen for at kræve, at en enlig mor skal kunne tjene 3.000 kroner mere på job end kontanthjælp - tidligere har han nemlig sagt, at 2.000 kroner mere om måneden er passende.

Mads Lundby Hansen afviser imidlertid Tesfayes kritik:

- Man skal have flere penge ud af at tage et lavtlønsjob. Jeg har tidligere sagt 2.000 kroner, men der er udgifter til transport og kontingent til a-kasse og fagforening indregnet. Hvis det ikke er regnet med, så er 2.400 kroner ikke nok, forklarer han.

Undersøgelse: Ledige er hårdt ramt af stress
Undersøgelse: Ledige er hårdt ramt af stress

- Incitamentet til at tage et lavtlønsjob er for lille i dag. Det bør sættes op ved at skære i diverse ydelser eller øge jobfradraget, så der er en sund tilskyndelse til at tage et job, tilføjer Mads Lundby Hansen.

Det svar giver Mattias Tesfaye imidlertid ikke meget for.

- Cepos vil altid bare have mere. Først skulle man tjene 2.000 kroner på at gå fra kontanthjælp til job, så var det 3.000, og jeg er sikker på, at hvis man sænkede kontanthjælpen, som han ønsker, så ville det ikke vare længe, så ville det være 4.000, siger Tesfaye til mx.dk.

24-årig: Ikke engang i Netto kan man få job
24-årig: Ikke engang i Netto kan man få job

- For dem handler det ikke om at finde en fornuftig balance mellem en anstændig overførselsindkomst og en anstændig menneskeløn - det handler dybest set bare altid om flere skattelettelser, tilføjer socialdemokraten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx