Af Peter Astrup - 07/10-17 19:59

Peter Madsens ven efter fund af hoved: 'Hvem er det egentlig, jeg har kendt?'Peter Madsens ven efter fund af hoved: 'Hvem er det egentlig, jeg har kendt?'

Se videoen foroven: Drabschef Jens Møller på pressemødet lørdag foran Politigården i København.

Pressemøde fra Politigården - Kim Walls hoved og ben fundet ved Avedøre Holme

Jens Falkenberg, som byggede ubåden 'UC3 Nautilus' sammen med Peter Madsen, er dybt rystet ovenpå politiets nyeste fund i Ubådssagen.

»Jeg synes, det bliver mere og mere frygteligt. Jeg har åbenbart kun kendt den ene side af Peter. Der er tilsyneladende en anden diabolsk side, som jeg aldrig har kendt,« siger Jens Falkenberg.

Lørdag formiddag klokken 10.00 kunne Jens Møller Jensen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi og leder af efterforskningen i den såkaldte ubådssag, afsløre at politiet fredag havde gjort adskillige nye fund i Køge Bugt.

Politiet har fundet begge Kim Walls ben, en pose med hendes tøj og en kniv, samt en pose, der indeholdt hendes hoved. Begge poser indeholdt også metalgenstande og benene var også påført strips med påsatte metalgenstande på. Angiveligt med det formål at sikre, at delene ikke kunne flyde op til overfladen igen.

LÆS OGSÅ: Specialtrænede svenske 'lighunde' opsporede Kim Walls hoved

Jens Falkenberg har kendt Peter Madsen i årevis. De har arbejdet tæt sammen om at færddiggøre 'UC3 Nautilus'. Derfor har de løbende udviklinger i sagen også gjort stort indtryk på ham.

»Jeg er dybt rystet og forundret. Det bliver mere og mere ulækkert,« siger Jens Falkenberg.

»Hvordan tror du, at det kan være gået til i ubåden den nat?«

»Det aner jeg ikke. Jeg kan ikke forstå, hvordan det hele kan være kommet dertil. Man sidder jo og tænker på, om jeg overhovedet har kendt den person,« siger Jens Falkenberg.

LÆS OGSÅ: Tidligere efterforsker om de uhyggelige fund: Derfor kan det blive afgørende, at de blev fundet i en plasticpose

Tirsdag 3. oktober blev der desuden afholdt retsmøde i Københavns Byret, hvor der blev fremlagt en række foreløbige resultater i sagen mod Peter Madsen. Her forklarede anklager Jakob Buch-Jepsen, at undersøgelser viser at Peter Madsens computer indeholder videoer af det, som anklageren kalder 'ægte henrettelser af kvinder,' der 'indikerer at man kan have interesse for fetich, tortur og drab.'

»Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor man vil have den slags liggende. At se optagelser af andre, der lider. Det er så langt fra mig, som det kan være,« siger Jens Falkenberg.

LÆS OGSÅ: Tidligere politiefterforskere om 'gennembrud' i ubådsmysteriet: Det her taler imod Raket-Madsens forklaring

Han har dyb medfølelse med Kim Walls familie, som aldrig får deres søster og datter tilbage igen.

»Det må være frygteligt for dem at sidde hele det her igennem. Det er så synd for dem, at de skal høre den slags detaljer her,« siger han og fortsætter:

»Jeg må sige, at jeg er dybt imponeret over politiets arbejde, og at deres hunde har gjort de her fund. Det er helt utroligt,« siger han.

Jens Falkenberg kender ubåden Nautilus ud og ind, da han selv deltog i byggeriet af den på lige fod med Peter Madsen. Han har tidligere udtalt, at Kim Wall godt kunne være omkommet som følge af en ulykke i stil med den, som Peter Madsen beskrev.

Peter Madsen forklarede ved det allerførste retsmøde i sagen 12. august, at Kim Wall var død af kraniebrud, da hun ved et uheld fik ubådens luge i hovedet og herefter faldt mere end fire meter ned og landede på gulvet.

LÆS OGSÅ: Raket-Madsens advokat: Vi er orienteret om de nye fund

Men efter, at det lørdag kom frem, at Kim Walls afskårne hoved ikke har spor af 'stump vold,' så kan han ikke længere se, at der kan være tale om en ulykke.

»Ubåden er ikke bygget med henblik på sikkerhed. Men jeg kan ikke se, hvordan man kan omkomme i ubåden, hvis ikke man falder og slår hovedet. Der er ikke noget, som man kan stikke sig på eller lignende. Man kan få en klemmelus eller en hudafskrabning. Ikke noget, der overstiger skader, som man også kan få hjemme i sit køkken,« siger Jens Falkenberg.

Lørdag har politiet fremlagt centrale nye oplysninger i sagen om journalisten Kim Walls død.

København. Københavns Politi har lørdag formiddag afholdt pressemøde i sagen om den svenske journalist Kim Wall.

Her er de nye oplysninger, der er kommet frem i sagen:

* Der er fundet en pose i vandet, der indeholder Kim Walls tøj, samt en kniv. Posen var tynget med blylodder.

* Der er efterfølgende fundet to ben i vandet, der er påført strips og påmonteret metalstykker.

* Der er fundet en pose med et hoved, der er identificeret som værende Kim Walls.

* Politiet har ikke fundet skader på Kim Walls kranie. Der er ikke fundet brud eller tegn på stump vold på kraniet.

* Der er fundet mindre skader på kropsdelene, men ingen skader der forklarer Kim Walls dødsårsag.

* Politiet undersøger nu om dødsårsagen har at gøre med adskillelsen af hoved fra torsoen.

* Der vil blive foretaget yderligere undersøgelser af det tøj, der blev fundet. Det er ifølge politiet i forholdsvis god stand, taget i betragtning af den tid det har ligget i vandet.

* Politiet vil endnu ikke sige mere om den kniv, der er fundet.

Kilder: Københavns Politi.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx