Af - 24/09-13 18:15; Opdateret: 24/09-13 18:26

Unge politikere vil ikke give kontanthjælp  til udlændingeUnge politikere vil ikke give kontanthjælp til udlændinge

Danmark skal ignorere EU's regler og stoppe udbetalingen af kontanthjælp til 7.000 EU-borgere, mener Konservativ Ungdom.

storybild

Kristoffer Beck fra Konservativ Ungdom vil have Danmark til at se højt og flot på loven og stoppe udbetalingen af kontanthjælp til udenlandske statsborgere.

Udlændinge får lettere og lettere ved at hæve danske sociale ydelser på grund af krav fra EU, og senest er det komme frem, at 7.000 EU-borgere modtager dansk kontanthjælp. Det har skabt stor debat om såkaldt velfærdsturisme og fået flere partier til at foreslå et såkaldt socialt EU-forbehold.

Nu går Konservativ Ungdom skridtet videre og kræver, at Danmark skal stoppe udbetalingerne af kontanthjælp til de 7.000 øjeblikkeligt – uanset at det vil være et klokkeklart brud på EU's regler.

LÆS OGSÅ: Dobbelt så mange udlændinge får børnecheck

- Vi kan ikke bare sidde på hænderne og se til, at danske skattekroner fosser ud af statskassen til velfærdsturister fra andre EU lande. Det må være på tide, at vi trækker en streg i sandet og øjeblikkeligt indstiller samtlige udbetalinger af danske velfærdsydelser til andre EU borgere, siger ungdomspartiets landsformand Kristoffer Beck, der mener, at Danmark ellers vil være 'til grin i resten af EU'.

LÆS OGSÅ: Kontanthjælp til østeuropæere stiger kraftigt

I konservative er jo ellers kendt for at gå ind for lov og orden – hvorfor skal Danmark så se stort på EU-lovene?

- Vi vil til enhver tid følge den danske lovgivning, men at lægge sig fladt ned på maven og acceptere, at politikere og embedsmænd i Bruxelles uden tilknytning til Danmark, skal diktere hvem der har ret til velfærdsydelser i Danmark, må vi aldrig bøje os for, mener Kristoffer Beck, og tilføjer:

- Der må være et optjeningsprincip på mindst et år med fuldtidsarbejde og gerne mere, før man er berettiget til danske velfærdsydelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Kendt dansker raser over...
bt.dk
Støjberg: Nu er det ramadan, og jeg...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx