16/03-16 08:31; Opdateret: 16/03-16 09:28

V frygter at grænselukning vil dræne landet for politiV frygter at grænselukning vil dræne landet for politi

Total lukning af grænsen er ifølge regeringspartiet ikke svaret nu. Det vil tværtimod skabe problemer.

storybild

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, påpeger, at Danmark risikerer at blive en asylmagnet, hvis vi bryder med Dublin-aftalen, sådan som DF foreslår. Så vil Danmark nemlig ikke kunne sende mennesker tilbage til andre EU-lande, selv om de er registreret der. (Billede: Polfoto/Rye Skjoldjensen Anders)

Mens Dansk Folkeparti vil have den danske grænse lukket totalt og aldeles, så maner regeringspartiet Venstre til ro.

I øjeblikket kommer der færre asylansøgere til landet end længe, påpeger Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth (V).

Set i det lys vil det være forkert at bruge massevis af ressourcer på at holde grænsen lukket, sådan som Dansk Folkeparti foreslår ifølge Berlingske.

- Overordnet er vi enige i hensigten om, at folk ikke bare skal kunne rejse gennem sikre lande for at søge asyl i Danmark, siger Marcus Knuth.

- Men deres forslag vil for det første kræve en hermetisk lukning af den danske grænse. Med pigtråd og hundevagter, tror jeg de forestiller sig. Det vil dræne resten af landet for politifolk.

DF vil inden påske fremsætte et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen hurtigst muligt at iværksætte en total, dansk grænselukning, som skal afskære alle asylansøgere, der er rejst igennem et sikkert land såsom Tyskland, fra at søge asyl i Danmark.

Flere eksperter vurderer, at det vil være i strid med Dublin-forordningen, der er det regelsæt, der afgør, hvor flygtninge kan søge asyl. Marcus Knuth advarer mod at bryde med de regler.

- Vi synes, at det er en god idé, at afvise folk ved grænsen, men det skal ske i samarbejde med landene omkring os, siger han.

- Ellers vil det kræve, at vi mere eller mindre melder os ud af Dublin-aftalen. Og hvis vi gør det, har vi ikke mulighed for at sende de mange mennesker, der er registreret i andre EU-lande, tilbage. Så risikerer vi simpelthen at blive asylmagnet.

Marcus Knuth påpeger, at antallet af asylansøgere i Danmark er lavt i øjeblikket. 80 personer søgte asyl i Danmark i sidste uge. Men skulle tallet stige igen, når foråret for alvor kommer, så har regeringen mange værktøjer at bruge, påpeger Knuth.

- Vi har mulighed for at indføre transportøransvar, og vi har givet vores politi og myndigheder markant øgede beføjelser til at håndtere store mængder af mennesker ved grænsen, siger han.

Folketinget vedtog før nyår en række nye regler, der i særlige tilfælde blandt andet giver myndighederne ret til at tilbageholde udlændinge på ubestemt tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx