Af Julie Laurs Bundgaard - 29/11-17 07:27

Allan holder jul for ensomme og hjemløse: 'Ingen skal sidde alene juleaften - uanset hvem man er'Allan holder jul for ensomme og hjemløse: 'Ingen skal sidde alene juleaften - uanset hvem man er'

- Det er ikke alle, der har nogen, de kan læne sig op ad, og det fik mig til at åbne øjnene.

storybild

En nedtur i sit ejet liv åbnede Allan Gren Poulsens øjne for, at han vil hjælpe andreFoto: Privatfoto

Mens mange holder jul med deres familie og kære, er der andre, der ikke har nogen at tilbringe juleaften sammen med. Det vil 37-årige Allen Gren Poulsen fra Strellev i Vestjylland lave om på. Derfor holder han jul for nogle af dem, der ikke har andre steder at tage hen.

For to år siden blev Allan Gren Poulsen far. Han og barnets mor gik dog fra hinanden kort efter fødslen og i en periode på fire måneder, måtte han kæmpe en hård kamp for at få lov til at se sin egen søn.

»Jeg var nede og ramme bunden, men havde nogle gode venner og veninder, som støttede mig. Det er ikke alle, der har nogen, de kan læne sig op ad, og det fik mig til at åbne øjnene over for, at jeg bliver nødt til at hjælpe, hvor jeg kan,« forklarer den 37-årige vestjyde.

Derfor besluttede han sig sidste år for at åbne sit hjem for 21 fremmede gæster, der ikke har andre at holde juleaften med. Arrangementet var så stor en succes, at han blev nødt til at afvise flere gæster - men i år har han sørget for, at der ikke kommer til at mangle plads. Den lille by Strellev, hvor han bor, har nemlig stillet det lokale forsamlingshus til rådighed, og her er der plads til cirka 100 personer.

Sådan så det ud, da Allan Gren Poulsen åbnede sit hjem for en række fremmede på juleaften sidste år. Foto: Privatfoto.

»Julen betyder rigtig meget for mange mennesker, og derfor er der ingen, der bør sidde alene juleaften - uanset hvem man er, eller hvad man har været igennem,« siger Allan Gren Poulsen.

Indtil videre er der 47 tilmeldte til juleaften i Strellev forsamlingshus, hvor de blandt andet skal spise traditionel julemad, danse om juletræ og lege pakkeleg.

Masser af opbakning

Det kræver meget, at skulle arrangere en juleaften for op mod 100 mennesker, men heldigvis får Allan Gren Poulsen stor opbakning fra sin omgangskreds og fra lokalmiljøet.

Hans kammerat Martin Fuglsbjerg, der er købmand i Rema1000 donerer al julemaden, og en anden kammerat, der ejer en restaurant i området, sørger for at tilberede den. Derudover hjælper en række af hans venner og bekendte med at dække bord, pakke gaver ind og sørge for, at alt er klar til den store aften.

Det er dog ikke kun mennesker, Allan Gren Poulsen kender på forhånd, der har tilbudt deres hjælp. De sidste par dage er det nemlig væltet ind med beskeder og opkald fra folk, der vil donere gaver eller hjælpe på anden vis.

Der er bl.a. en, der har doneret et fire meter højt juletræ, og en gruppe musikere, der har kontaktet ham og tilbudt at komme ud og spille musik hele aftenen.

»Det betyder alt, at folk henvender sig og har lyst til at hjælpe. Så føler man, at det er rigtigt, det man har gang i,« siger Allan Gren Poulsen, der håber, at kunne inspirere flere danskere til at åbne deres hjem juleaften.

Har man lyst til at holde juleaften i Strellev forsamlingshus, kan man kontakte Allan Gren Poulsen på Facebook eller gennem Facebook-gruppen: 'Vi hjælper stadig i hele DK'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehusekspert om prins Nikolais nye...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx