05/09-13 09:54

Mange har svært ved at klare terminen på husetMange har svært ved at klare terminen på huset

Antallet af tvangsauktioner ligger stadigt højt. Men tendensen går dog mod, at færre mister huset.

storybild

Antallet af tvangsauktioner ligger stadig højt og mange danskere kan ikke betale terminen på huset. (Billede: Polfoto/arkiv/Kim Nielsen)

Der er stadig mange folk, der ikke kan betale terminerne på huset. Antallet af tvangsauktioner endte på 395 i august, viser tal fra Danmarks Statistik.

Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, siger, at torsdagens tal i sig selv er en smule dårligt nyt fra boligmarkedet:

- Men det er som altid værd at zoome lidt ud fra de månedlige tal. Ser vi på årets første otte måneder, kan vi konstatere, at antallet af tvangsauktioner er nedadgående set i forhold til samme periode sidste år, siger han i en kommentar.

Frem til og med august har 3157 mistet huset på en tvangsauktion mod 3503 året før på samme tidspunkt.

- Det er et fald på næsten 10 procent, og vi skal tilbage til 2009 for at finde et lavere antal af tvangsauktioner, siger cheføkonomen.

Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, siger, at når en bolig ender på tvangsauktion, er årsagen oftest en tabt indkomst som følge af skilsmisse eller mistet job.

- Ledigheden har i en længere periode ligget stabilt. Sammen med de lave renter hjælper det til at holde antallet af tvangsauktioner nede, siger han.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Salah gik grædende fra banen: Hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx