Af Ritzau/nani - 27/05-14 14:33

Lars Løkke står ved omstridt tøjkøbLars Løkke står ved omstridt tøjkøb

Han fortryder sin håndtering af pressen i tøjsagen. Men købet af tøj og ferier fortryder han ikke.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er ikke, fordi Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke fortryder noget i den tøjsag, der i disse døgn ryster magtstrukturen i det store oppositionsparti, og som har sendt partiet på en stejl nedtur i meningsmålingerne og kostet det et mandat i det nye EU-parlament.

Rønn Hornbech overvejer at forlade Venstre
Rønn Hornbech overvejer at forlade Venstre

Løkke fortryder sin pressehåndtering i sagen, men glasset med fortrydelsespiller forbliver lukket, når det gælder de forhold, der har udløst tøjsagen, nemlig Venstres indkøb dyre sko og jakkesæt til 152.000 kroner til en professionalisering af Løkkes look samt betaling af ferier til Løkkes familie.

Løkke skal stå skoleret for hovedbestyrelsen
Løkke skal stå skoleret for hovedbestyrelsen

Mandag sagde Venstre-veteranen Birthe Rønn Hornbech, at "det er min ønskedrøm, at Lars Løkke stod frem og sagde: "Jeg kan godt se, at det her er fuldstændig galt, hvad jeg har gjort."

Efter katastrofevalg: - Løkke skal gå af
Efter katastrofevalg: - Løkke skal gå af

Men samme aften sagde Lars Løkke Rasmussen til programmet "Go' Aften Danmark" på TV2, at "jeg ved ikke, hvad jeg skal fortryde" i sagen.

Løkke på bjerget: Kreative svinere til V-formand
Løkke på bjerget: Kreative svinere til V-formand

Og efter tirsdagens gruppemøde på Christiansborg fastholder Lars Løkke Rasmussen, at han ikke fortryder andet, end at han holdt sin 50-års fødselsdag i Sverige op til bededagsferien.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der kan leve i 50 år uden at fortryde ting, og det gør jeg selvfølgelig også. Jeg kan bare konstatere, at der fra tid til anden er lavet ridser i min lak, og at det har dannet et ar, siger han og fortsætter:

- Og det er klart, at nogle af de ridser har jeg over tid selv båret ansvaret for indholdsmæssigt. Andre gange, fordi jeg har håndteret det mediemæssigt forkert, og derfor summer det jo op i en masse fortrydelser.

Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke
Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke

Spørgsmål: Hvad fortryder du i denne sag?

- Men jeg står ikke her i dag for at skrive mine erindringer. Jeg har slet ikke noget ønske om, at jeg befinder mig et sted i min politiske karriere, hvor det er relevant at skrive sine erindringer.

Spørgsmål: Jeg synes ikke, at vi er helt i mål med svaret på, hvad du fortryder i denne sag?

- I denne her sag fortryder jeg, at jeg prioriterede at holde min 50-års fødselsdag med min nærmeste familie og gamle venner på en ødegård i Sverige i stedet for at få forklaret mig.

- Det betød, at der hen over bededagsferien kom til at stå et billede tilbage, som jeg slet ikke kan genkende.

- Hvis jeg begynder at udrede mig i detaljer om, hvor jeg har røget og ikke røget, så ligner det ansvarsforflygtigelse, siger Lars Løkke med henvisning til nogle ekstraregninger til hoteller for partiformandens rygning på ikke-rygerværelser.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er gravid i syvende måned - og...
bt.dk
Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Verdens rigeste: Jeg - og andre...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx