Af Ritzau - 11/08-16 23:50

Statsrevisorer i åben strid om undersøgelse af Dong-salgStatsrevisorer i åben strid om undersøgelse af Dong-salg

Formanden og næstformanden hos Statsrevisrorerne er ikke helt enige om, hvad de er blevet enige om.

storybild

Statsrevisorerne er ikke helt enige om, hvorvidt der skal laves en undersøgelse af salget af Dong. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Folketingets statsrevisorer strides nu om, hvad de egentlig er blevet enige om i forhold til en undersøgelsen af salget af dele af Dong Energy. Det skriver Dagbladet Information.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), har sagt, at statens omdiskuterede salg af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs ikke bliver genstand for en uafhængig undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Men næstformanden Henrik Thorup (DF) afviser, at der er truffet en sådan afgørelse.

- Jeg forstår ikke rigtigt, hvorfor formanden forsøger at neddrosle beslutningen, siger Henrik Thorup til Information.

Ifølge Henrik Thorup er det nemlig aftalt, at statsrevisorerne hver især nu meddeler Rigsrevisionen, hvad de gerne vil have undersøgt. Herefter skal rigsrevisoren lave et notat om, hvad der er muligt at få undersøgt.

Og først da tager statsrevisorerne stilling til, om de vil bede Rigsrevisionen om en sådan undersøgelse, og hvad denne i givet fald skal indeholde.

Efter et møde tirsdag blandt statsrevisorerne udtalte Peder Larsen ellers følgende til TV 2 News:

- Rigsrevisorerne skal hjælpe os med at lave et notat om Dong. Det er en slags gestus for at få den sag endeligt lukket, om muligt.

Selv om SF er tilhænger af en undersøgelse af Dong-salget, har partiets statsrevisorer da også tidligere gjort det klart, at han ikke mener, at nogen kunne have forudset, at værdien af Dong ville blive fordoblet, siden den daværende SRSF-regering for blot to år siden solgte dele af selskabet til Goldman Sachs og de danske pensionsselskaber ATP og PFA.

Et salg som nedbragte statens ejerandel fra 81 til 60 procent.

Hvor værdien af Dong i 2014 blev sat til 44,8 milliarder kroner, var værdien vokset til at være mellem 83 og 106 milliarder kroner i det såkaldte børsprojekt, da energiselskabet før sommerferien valgte at gå på børsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx