Af Trina Nielsen,Sebastian Kirk - 16/04-18 11:03

22-årige Clara om Tinder: - Jeg føler, jeg har spildt min tid22-årige Clara om Tinder: - Jeg føler, jeg har spildt min tid

Kun halvdelen søger kærligheden, når de online-dater, viser ny undersøgelse. Ikke overraskende, mener ekspert.

storybild

23-årige Clara Edgar er træt af fyre, der ikke er ærlige om deres intentioner på Tinder.

Swipe, match, videre. Swipe, match, videre.

Dating-tjenester er populære som aldrig før, og i en ny undersøgelse, YouGov har lavet for metroxpress, svarer 13 procent af danskerne, at de har brugt mindst en i løbet af det seneste år. Blandt de 18-29-årige er tallet 31 procent.

Men online-dating handler for mange ikke om at finde kærligheden. Kun halvdelen leder efter en kæreste, mens mere end en tredjedel bare gør det 'for sjov', viser undersøgelsen.

»Det overrasker mig ikke,« siger psykolog og forfatter til bogen 'Datingens Psykologi' Jacob de Lichtenberg og fortsætter:

»De fleste bruger i dag apps som Tinder, og der lægges jo op til, at man bare skal kigge på folks udseende. Der er billeder, og der er minimal tekst. Og de fleste kigger bare på billeder. Så det handler bare om fysisk tiltrækning.«

Det er ikke umuligt at finde en kæreste på Tinder, slår han fast - men der er bedre online alternativer. Hvis det koster penge, skiller det allerede der nogle af fårene fra bukkene.

»Fordelen ved større sites som Dating.dk er, at der er et stort udvalg af mennesker. Men på Niche-datingsider, hvor der er et vis marked, går folk typisk efter andet end bare at knalde,« siger han.

Der er bedre alternativer til Tinder, hvis det er kærligheden, man søger, siger datingekspert. (Billede: SASCHA STEINBACH)

22-årige Clara om Tinder: “Jeg har spildt min tid”

Clara Edgar på 22 år har været på flere Tinder-dates, men hun er aldrig endt op med en, der ville noget seriøst - som hun selv.

Hendes seneste oplevelse var med en fyr, hun var på fem dates med, før de på sidste date havde sex. Efterfølgende hørte hun aldrig fra ham.

»Jeg tænker, det var fordi, det bare var det, han gik efter fra start. Og det er jo fair nok. Især sådan et sted som på Tinder, hvor du kan søge, hvad du vil, og der skal jo nok være nogen, der vil det samme. Men hvorfor fanden ikke bare være ærlig omkring det i stedet for at spilde hinandens tid,« siger hun og tilføjer:

»Det er ikke forkert kun at ville have sex, men jeg synes, det er forkert at give falske forhåbninger og lægge op til noget, man godt ved, det ikke er.«

Ruben Hansen på 25 år bruger ikke Tinder for at finde en kæreste. Men i modsætning til de fyre, Clara Edgar har mødt, siger han, at han altid forventningsafstemmer pigerne.

»Jeg siger, jeg ikke gider være en narrøv, der bare taler dem efter munden for at komme i bukserne på dem. Og den troværdighed, jeg skaber i det, er nok til at have sex med dem - fordi, de tænker: 'Han er sgu ærlig nok'. Så jeg har ikke oplevet, det har været en dealbreaker,« siger han.

25-årige Ruben Hansen forventningsafstemmer altid med piger fra Tinder, før han mødes med dem.

Han ved godt, at det langtfra er alle fyre, der gør som ham - men han mener også, pigerne bør tænke sig om.

»Jeg vil da sige til de piger, der føler sig udnyttet på Tinder, at de skal lade være med at have sex på første date. Hvis man er så godtroende, at man tror på alt, hvad fyre fortæller, så er det klart, at man brænder nallerne,« siger han.

Clara Edgar føler ikke selv, at hun er godtroende. Og i et forsøg på at skille de useriøse typer fra, indleder hun ofte sine Tinder-samtaler med at spørge, hvad fyrene leder efter.

»Og der vil jeg gerne have, de er ærlige og siger, de ikke leder efter noget seriøst - og lader være med at sige, at de ikke ved det. For de ved godt, hvad de leder efter. Og det er ikke et forhold,« siger hun og fortsætter:

»Jeg føler det er åndssvagt, og at jeg har spildt min tid, fordi vi begge to kunne have fået noget, vi hver især havde lyst til og fundet nogen, der ville det samme.«


Undersøgelsen:

'Har du inden for de seneste 12 måneder benyttet dig af en online dating-tjeneste som fx Tinder, Happn, Dating.dk, Partner Med Niveau osv.?'

 • Ja: 13%
 • Nej: 85%
 • Ved ikke: 2%
'Hvad var dit/dine primære formål med at anvende dating-tjenesten?  Du kan markere op til tre svar.'

 • At finde en kæreste: 49%
 • Bare for sjov: 35%
 • At få uforpligtende sex: 22%
 • At finde en ven: 15%
 • At bryde min følelse af ensomhed: 14%
 • At finde en at gifte mig med: 13%
 • At blive bekræftet i, jeg er god nok: 8%
 • Søge anerkendelse for mit udseende: 7%
 • At se om min kæreste er/har været mig utro: 3%
 • Andet: 1%
 • Ved ikke: 2%
Undersøgelsen er baseret på interview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 26. - 31. marts 2018. Citat må kun ske med angivelse af kilde: YouGov for metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pølsebrød tilbagekaldes - risiko for...
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx