Af - 05/03-14 18:42; Opdateret: 05/03-14 19:12

Dansk jagerpilot, som hele verden taler om: 'Den havde jeg ikke set komme!'Dansk jagerpilot, som hele verden taler om: 'Den havde jeg ikke set komme!'

Det er den 44-årige Thomas Kristensen, som er jagerpiloten på det nu verdenskendte billede.

storybild

(Billede: Flyvevåbnet/Privatfoto)

På få dage er billedet af den danske jagerpilot, som affyrer et missil i en F16, gået verden rundt.

Manden på billedet hedder Thomas Kristensen, og han har fløjet F16 i nu 21 år, fortæller han til mx.dk.

- Vi har sådan et træningsprogram som jagerpilot, hvor en af disciplinerne er at skyde sådan et missil af. Det sker hver 3. år, og billedet her er taget fra sidste gang, som var i 2012, siger den 44-årige pilot.

Billede af dansk pilot, der affyrer missil, går verden rundt
Billede af dansk pilot, der affyrer missil, går verden rundt

Selvom mange af de udenlandske medier har kaldt billedet for et selfie, så er der dog ikke rigtig tale om sådan et, da han ikke selv holder kameraret i hånden.

- Jeg har taget et Go Pro-kamera med og har gjort det før i alle mulige anledninger. Jeg har lavet et stativ, så det kan sidde fast og har så optaget det, siger Thomas, der blandt andet har fløjet over Balkan, Afghanistan og Libyen.

Helle Thorning-Schmidt i nyt selfie-portræt. Se billedet
Helle Thorning-Schmidt i nyt selfie-portræt. Se billedet

Han har slet ikke lagt mærke til den store opmærksomhed, som billedet har fået.

- Jeg har været ude at holde foredrag indtil nu, så jeg har slet ikke fået set det rigtig, da jeg ikke har været på nettet. Men jeg så godt, at der er kommet ind masse sms'er på min telefon. Det er vildt nok.

Han havde aldrig troet, at det kunne ske.

- Det er fascinerende, men jeg må da indrømme, at jeg ikke lige havde set den komme, siger Thomas, som elsker at flyve F16.

- Det er en meget dynamisk verden. Man beskæftiger sig med noget af den ypperste teknologi, som hele tiden bliver forbedret. Så man bliver aldrig perfekt til noget, fordi der hele tiden kommer en opdatering.

Denne selfie lagde Twitter ned
Denne selfie lagde Twitter ned

Thomas er en af de jagerpiloter, som har fløjet F16 flest gange i Danmark. Siden han startede, har han fløjet 3100 timer. Nu flyver han ca. 100 timer om året, samtidig med, at han arbejder for Forsvaret.

- Det er en meget svær følelse at beskrive, når man har de her 120.000 hestekræfter mellem benene. Det giver helt sikkert et rush uden lige, siger Thomas, som sammen med sin kæreste har et sæt tvillinger på 7 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx