17/10-14 22:48

Ingen national handlingsplan ved skybrudIngen national handlingsplan ved skybrud

Forsikringsselskaberne må tage deres opgave alvorligt og hjælper boligejere, der er forsikret mod vandskader.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der er ikke brug for en national handlingsplan, som kan hjælpe de boligejere, der bliver ramt af skybrud og oversvømmelser.

Til gengæld er der brug for, at forsikringsselskaberne tager deres opgave alvorligt og hjælper de boligejere, der har forsikret sig mod vandskader.

Det er budskabet fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i lørdagens udgave af Politiken.

Står du med en oversvømmet kælder lige nu? Så læs her!
Står du med en oversvømmet kælder lige nu? Så læs her!

Brancheforeningen Forsikring & Pension har efterlyst en statslig indsats og handlingsplan rettet mod de mest udsatte boligområder og boligejere. En ny kortlægning af skybrud har vist, at skybrudsskader rammer de samme ejendomme igen og igen.

- Jeg vil gerne sige meget klart, at det er skuffende, hvis forsikringsselskaberne løber fra det ansvar, som jeg synes, de har i denne situation, siger hun til avisen.

- Der er tale om boligejere, der måske har været gode kunder i de samme forsikringsselskaber i årtier - og når det trods alt er så få huse, der er i risikogruppen - bør selskaberne også kunne hjælpe de kunder, mener ministeren.

Vildt vejr i vente: Risiko for skybrud og torden, men også høj sol
Vildt vejr i vente: Risiko for skybrud og torden, men også høj sol

Hun henviser til en nyere undersøgelse, hvor alle relevante parter, også forsikringsselskaberne, satte sig for at finde ud af, hvor mange husejere der bor så uheldigt, at de ikke kan få en vandskadeforsikring.

- Vi fandt frem til, at det kun var to husejere. På den baggrund mente vi ikke, der var grundlag for at iværksætte store nationale tiltag. Måske holder det tal ikke længere, men så må vi have nogle mere korrekte tal på bordet, siger ministeren.

Fremtidens vejr i Danmark bliver vildere
Fremtidens vejr i Danmark bliver vildere

Mens ministeren afviser nationale handlingsplaner, er både Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti klar til at se nærmere på, hvad man kan gøre for de boliger og boligejere, der befinder sig i den konstante risikozone.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx