Af - 18/08-15 19:36

Flå din pizza ud af bakken hurtigst muligt - se her hvorforFlå din pizza ud af bakken hurtigst muligt - se her hvorfor

Læg pizzaen over på en tallerken, med det samme du kommer hjem, og læg ikke resterne i bakken, sådan lyder rådet fra Forbrugerrådet Tænk.

Bildstrecke im Grossformat »

Se mere om de hormonfremkaldende stoffer i galleriet.

Vi kender det alle sammen - vi vil gerne slippe for opvasken, og spiser pizzaen direkte fra bakken, men det skal du passe på med. Emballagen kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, det siger forskere til Madmagasinet ifølge dr.dk.

- Pizzabakker, sandwichpapir, madpapir og mange andre fødevareemballager kan være behandlet med fedtafvisende fluorstoffer, der skal forhindre fedt, olie og fugt i at trænge igennem indpakningen, fortæller professor Tina Kold Jensen, fra afdeling for Miljømedicin på Syddansk Universitet til Madmagsinet.

Men stofferne forbindes med negative effekter på både vores sundhed og miljøet. Forskerne er især bekymrede over mistanken om, at stofferne kan virke hormonforstyrrende.

Altid sulten: Alex er allergisk over for AL mad
Altid sulten: Alex er allergisk over for AL mad

Ifølge Informationscenter for miljø og sundhed, forbrugerkemi.dk så er fluorstofferne svære at nedbryde og ophobes derfor i dyr, planter og mennesker. Det vil sige, at vi hele tiden bliver udsat for stofferne.

De sat i forbindelse med udviklingen af brystkræft og mistænkes for at nedsætte mænds sædkvalitet og kvinders frugtbarhed samt at øge kolesterolniveauet i blodet.

QUIZ: Kan du kende forskel på jydernes og københavnernes take away-vaner?
QUIZ: Kan du kende forskel på jydernes og københavnernes take away-vaner?

Derfor er rådet fra Forbrugerrådet TÆNK klart: Tag pizzaen ud af bakken med det samme og undgå at skrabe smeltet ost af pizzabakkens overflade.


LÆS OGSÅ: Ny vanvidspizza til dagen derpå: Lavet helt uden dej

LÆS OGSÅ: Så er det afgjort: Denne ret vil vi helst have i frokostkantinen!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx