Af Ritzau - 15/03-17 07:15; Opdateret: 15/03-17 08:42

Skolelederne: Tillid vil skabe bedre velfærd i hverdagenSkolelederne: Tillid vil skabe bedre velfærd i hverdagen

Regeringen vil forbedre velfærden og arbejdsglæden i det offentlige. Afskaf bureaukratiet, råder skolelederne.

storybild

Onsdag formiddag præsenterer Sophie Løhde (V) ifølge Berlingske en særlig ledelseskommission, der skal forbedre såvel kvaliteten af velfærden som arbejdsglæden for medarbejderne i børnehaver, vuggestuer, plejehjem og skoler. (Billede: Scanpix/Jeppe Bøje Nielsen)

Kontrol, tilbagemeldinger, systemer og optællinger.

Det er alt sammen noget, der præger hverdagen i landets vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem, mener formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Så hvis regeringen vil opnå målet om bedre velfærd i hverdagen, kræver det, at politikerne viser både ledere og medarbejdere i det offentlige mere tillid.

- Vi skal have tillid ind i den offentlige sektor. Og det skal komme nedefra. Medarbejderne og lederne vil gerne. Men de bliver spundet ind i et stort bureaukratisk net af kontrol og politikernes ønske om at have nogle tal at forholde sig til, siger Claus Hjortdal.

Første skridt på regeringens vej mod at gøre op med mangelfuld service i den offentlige sektor bliver at skabe bedre ledere i landets daginstitutioner, på skoler, plejehjem og hospitaler.

Onsdag formiddag præsenterer Sophie Løhde (V) ifølge Berlingske en særlig ledelseskommission, der skal forbedre såvel kvaliteten af velfærden som arbejdsglæden for medarbejderne.

- Selvfølgelig kan man godt mærke, om der er en god eller dårlig leder, men man kan også mærke konsekvenserne af de beslutninger, der bliver truffet på Christiansborg. Så lad os sige 1-1 i den her, siger skoleledernes formand.

- Derfor burde kommissionen dykke ned i de styringsmekanismer, som i dag styrer hele den offentlige sektor, siger han.

Formanden for lederforeningen i pædagogernes fagforening Bupl, Sanne Lorentzen, mener, at man får de bedste ledere, når der er god tid og mulighed for at være tæt på medarbejderne.

Derfor ser hun positivt på, at Sophie Løhde lægger op til, at lederne skal være med til at motivere pædagogerne i det daglige. Samtidig skal ledere i de forskellige institutioner være bedre til at lære af hinanden, mener hun.

- Jeg håber ikke, at man finder en eller anden løsning, som man bare smører ud over hele landet. Der er ingen institutioner eller ledere, der er ens, men vi skal være bedre til at være i ledernetværk, så vi kan lære af hinanden, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx