Af - 04/02-14 07:03

Thorning indrømmer: SF var besværligeThorning indrømmer: SF var besværlige

Statsministeren gjorde på et pressemøde forleden meget ud af, at hun kommer til at savne Annette Vilhelmsen, men nu erkender hun for første gang, at samarbejdet med SF ikke var optimalt.

storybild

Annette Vilhelmsens formandskab for SF var præget af interne diskussioner om partiets regeringsdeltagelse, og det har været besværligt, erkender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu. (Billede: Polfoto)

De fleste udenforstående har kunnet se det, og nu medgiver statsministeren det: Regeringssamarbejdet med SF var ikke altid lige let.

- Det har været et godt samarbejde, men lige præcis den del af samarbejdet, hvor man diskuterer, om man skal være gift eller ikke, bliver godt ikke at have mere, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

- Det har også haft en negativ afsmitning på hele regeringen, så jeg ser da egentlig frem til, at vi ikke længere skal have den diskussion, forklarer den socialdemokratiske regeringsleder videre.

Efter nedsmeltningen i SF: Her er Thornings 7. hold
Efter nedsmeltningen i SF: Her er Thornings 7. hold

SF trådte i sidste uge ud af regeringen efter en kaotisk debat om, hvorvidt partiet kunne bakke op om statens delvise salg af Dong Energy. Den sag blev for mange SF'ere dråben, der fik bægeret til at flyde over, men debatten om regeringsdeltagelse eller ej har verseret i venstrefløjspartiet længe.

I går præsenterede Thorning så sit nye ministerhold kun bestående af politikere fra Socialdemokraterne og De Radikale. De fleste kommentatorer var dog enige om, at regeringsrokaden ikke i sig selv gør den store forskel i forhold til, om rød blok kan genvinde magten ved næste valg trods mildest talt sløje meningsmålinger.

Dong-kaos og SF-exit lammer Thorning
Dong-kaos og SF-exit lammer Thorning

- Det er aldrig så meget den enkelte person, der gør den forskel. Det er mere noget medierne taler op. Det afgørende er, om der kommet nyt politisk indhold i forbindelse med en rokade, men det er ikke tilfældet denne gang. Det fylder noget i medierne i et par dage, men det er ikke noget, der betyder meget for vælgerne, vurderer politiske kommentator Peter Goll, der er tidligere særlig rådgiver i Justitsministeriet under den nuværende regering samt seniorpartner i kommunikationsrådgivningsfirmaet Geelmuyden Kiese, ifølge Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx