Af - 19/03-16 22:46

Mænd delte islamistisk propaganda ud til børn foran folkeskoleMænd delte islamistisk propaganda ud til børn foran folkeskole

Propaganda-materiale hører ikke til foran folkeskole, lyder det fra skolelederen.

Bildstrecke im Grossformat »

Skoleeleverne på Abildgårdskolen i Odense-bydelen Vollsmose blev fredag morgen kort før klokken 8 mødt af en uvelkommen velkomstkomité, da fire mænd stillede sig op ved hovedindgangen og delte løbesedler ud fra den ekstremistiske islamiske
organisation Hizb ut-Tahrir. Det skriver Fyens Stiftstidende.

På fire tætskrevne sider harcelerer organisationen mod TV2’s dokumentar-
programmer ”Moskéerne bag sløret” og advarer muslimer mod at gå på kompromis med islam og den sharialov, organisationen mener er en uadskillelig del af religionen.

Minister: Straffelovråd ser på racismeparagraf
Minister: Straffelovråd ser på racismeparagraf

Skoleleder på Abildgårdskolen Allan Feldskou blev gjort opmærksom på uddelingen af løbesedlerne af en elev, der kom op på kontoret kort før klokken 8. Men da havde mændene forladt skolen.

Han kalder det uhørt, at skolebørn på den måde kan blive passet op foran skolen og få uddelt materiale med ekstreme holdninger.

- Børn, der går i folkeskole, skal selvfølgelig ikke møde nogen form for propaganda-materiale, når de kommer i skole. Det er uhørt, at man kan finde på at stille sig op foran skolen og dele sådan noget ud. Det er nogle holdninger og synspunkter, som vi på ingen måde kan acceptere og kun kan tage afstand fra, siger Allan Feldskou, der har meldt episoden til politiet.

Stormøde i Gellerup: Vi vil ikke sidestilles med ekstremistiske udtalelser
Stormøde i Gellerup: Vi vil ikke sidestilles med ekstremistiske udtalelser

SSP-medarbejder Poul Hansen fra Odense Kommune blev involveret og skrev rundt og advarede andre institutioner i området om, at der blev delt løbesedler ud.

- Det skal selvfølgelig stoppes. Det er ulovligt at stille sig op foran en skole på den måde og dele propaganda-materiale ud, siger Poul Hansen, der ikke har hørt om, at andre institutioner skulle have oplevet noget lignende.

Allan Feldskou understreger over for Fyens Stiftstidende, at det ikke kun er Hizb ut-Tahrir, der ikke er velkommen foran skolen. Det gælder også andre organisationer.

- Folkeskolen er en kulturbærende samfundsinstitution, hvor vi gør meget ud af de værdier, der ligger i det danske samfund. Her skal man ikke mødes af propaganda for bestemte holdninger, hvad de så end er. Så hold jer venligst væk, siger han.

Hos nærpolitiet i Vollsmose bekræfter Bjarne Puggaard sagen. Han siger til avisen:

- Vi kan bekræfte, at der er uddelt løbesedler, hvor Hizb ut-Tahrirs logo er på.

Fyns Politi har i øvrigt fået henvendelser om, at samme løbeseddel er blevet smidt
i postkasser fredag formiddag i Egeparken, Vollsmose.

Det bekræftes af Ghaith Bahij, der bor i Egeparken og er tidligere skolebestyrelsesformand for Abildgårdskolen. Han tager også afstand fra, at der bliver uddelt den slags materiale foran skolen.

- Det er ikke i orden at stille sig op foran en skole og uddele deres tanker på den måde. Det synes jeg ikke, siger han til Fyens Stiftstidende.

Debatten om imamers indflydelse har kørt på højtryk, siden TV2 afslørede, hvordan imamer giver mænd og kvinder råd i henhold til reglerne i den muslimske sharialov, der på en række punkter står i skærende kontrast til det danske samfunds love og normer.

Ifølge Allan Feldskou har debatten ikke fyldt meget på Abildgårdskolen.

- Det er ikke noget, vi har taget op fra centralt hold, men jeg er da sikker på, at det er noget, der drøftes i de større klasser. Eksempelvis i samfundsfagstimerne, siger han til Fyens Stiftstidende.

Om det er repræsentanter fra Hizb ut-Tahrir, der står bag uddelingen af foreningens løbesedler i Vollsmose, er uvist. Hizb ut-Tahrirs talsmand reagerede ikke på Fyens Stiftstidendes henvendelse til ham inden deadline lørdag aften.

LÆS OGSÅ: Imamer: TV2-dokumentar har skadet integrationen

LÆS OGSÅ: S vil skærpe tilsyn med muslimske friskoler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx