Af - 05/03-14 12:46; Opdateret: 05/03-14 13:41

Ny dille blandt indbrudstyve: Sådan finder de ud af, om du er hjemmeNy dille blandt indbrudstyve: Sådan finder de ud af, om du er hjemme

Næste gang du går ind i dit hus, skal du huske at tjekke, om det er kridt på dit husnummer. Det kan også være, der er et mærke på postkassen, eller din dørmåtte er blevet rykket.

storybild

(Billede: Polfoto/THOMAS BORBERG)

I Ringsted oplever man for tiden, at tyvebanderne har fået et nyt signal: De markerer huse ved at tegne med kridt på husnummeret.

- Vi kan bekræfte, at der er nogle indbrudstyve, der sender signaler til hinanden, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet efterlyser: Er det her dine tyvekoster ?
Politiet efterlyser: Er det her dine tyvekoster ?

- Tidligere har vi oplevet, at dørmåtter bliver sat på højkant, for hvis den ikke bliver lagt ned, ved tyvene, at der nok ikke er nogen hjemme. Det har også været ting som at smide affald i indkørslen, for hvis det ikke er blevet fjernet, vil det ofte betyde, at der er fri bane. Og nu er det så kridtmærker på husnumrene, siger han.

Ved politiet sætter de pris på, at borgerne kontakter dem, hvis de oplever noget usædvanligt.

- Når folk ringer ind med sådan en information, tager vi det typisk med i et patruljeoplæg. Så er det lettere for os at at vide, hvilke områder vi skal være ekstra opmærksomme på. Og i vores efterforskning kan det være en lille, meget vigtig brik i et kæmpestort puslespil, siger han.

Mor og datter i kamp med tyve : Fik bank med kasserolle
Mor og datter i kamp med tyve : Fik bank med kasserolle

Han opfordrer folk til at være opmærksomme og hjælpe hinanden.

- Man skal være opmærksom i det område, man bor i, og selvfølgelig tænke på, hvordan man hindrer indbrud. Har man en høj hæk, der giver indbrudstyven mulighed for at arbejde i fred, eller er ens vinduer sikret godt nok? Vi kan kun opfordre folk til at hjælpe hinanden, og det kan for eksempel formaliseres ved at tilmelde sig Nabohjælp, konkluderer han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx