Af - 16/06-16 20:09

Politiets nye våben: Så mange nummerplader bliver registreret hver dagPolitiets nye våben: Så mange nummerplader bliver registreret hver dag

Politiets nye nummerplade-genkendelsessystem, ANPG, har indtil videre afsløret tusindvis af kriminelle, viser metroxpress aktindsigt.

storybild

(Billede: Scanpix)

Tusindvis af kriminelle er indtil videre blevet registreret med politiets automatisk nummerplade-genkendelsessystem - forkortet ANPG.

ANPG-kameraerne - der er opstillet 24 steder i landet - blev taget i brug den 17. maj. Siden da er 8,1 millioner nummerplader blevet registreret og kørt gennem politiets systemer.

Det viser metroxpress’ aktindsigt i databasen.

Politiet fandt såkaldte ‘hits’, biler med en sag hos politiet, i 114.731 tilfælde. Det svarer til 1,4 procent af alle registreringerne i perioden, som dækker 24 dage.

Den absolutte topscorer er ‘tyveri/tabt nummerplader’ med 47.458 registreringer af en nummerplade. Der ud over har kameraerne fanget 316 nummerplader på efterlyste køretøjer, mens 750 biler var meldt stjålne.

Da den samme nummerplader kan registreres flere gange, kan politiet ikke oplyse, hvor mange unikke sager det drejer sig om.

Ny teknologi giver politiet øjne i nakken i trafikken
Ny teknologi giver politiet øjne i nakken i trafikken

Rigspolitiet glæder sig over systemet:

- Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene. Nu har vi fået værktøjet til nemmere og hurtigere at finde de biler, som vi gerne vil have fat på, siger politidirektør Svend Larsen i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet fremhæver selv et eksempel fra Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor en mistænkt blev standset af tysk politi med tyvekoster fra Danmark. Han nægtede at have været i Danmark, men i ANPG-systemet kunne politiet bevise, at han talte usandt. Manden bliver nu ført tilbage til Danmark, mens sagen efterforskes.

Indtil videre er der opstillet 107 kameraer fordelt på 24 steder i landet, og der ud over har fem politibiler mobile ANPG-kameraer installeret.

Du kan se hele datasættet her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx