Af Sebastian Bjerring Jensen - 20/07-17 20:26; Opdateret: 20/07-17 20:38

Pludselig gøede hundene midt om natten: Ukendt gerningsmand gør Michels og familiens liv til et mareridtPludselig gøede hundene midt om natten: Ukendt gerningsmand gør Michels og familiens liv til et mareridt

'Der skal betales nu. Ellers går det galt'.

storybild

Sådan lød den besked, der for en uge siden lå i postkassen hos Michel Kronbæk og hans familie. Budskabet er ikke til at misforstå.

Den lille familie fra Jordløse på Fyn er blevet chikaneret gennem et halvt år, og onsdag blev store dele af deres hus brændt ned. Det helt store problem er dog, at Michel Kronbæk ikke har nogen idé om, hvem der står bag.

For at favne hele historien skal vi skrue tiden et halvt år tilbage. En tilfældig dag kom en aggressiv mand forbi Michel Kronbæk og familiens hus, der ligger på Landevejen i Jordløse. Han var beruset og råbte, at han skulle have fat i den tidligere ejer af huset, som boede der et halvt år før, indtil Michel Kronbæk og hans kæreste altså overtog huset i den fynske by.

Michel Kronbæk smed den fulde mand væk, men på vej ud af døren truede han med at hente et jagtgevær og skyde familien. Manden kom ikke tilbage med et gevær, men da familien vågnede, stod det hurtigt klart, at noget var galt. Straks fandt de ud af, at der var sat ild til vaskerummet bagerst i huset, hvor tre af parrets fem sammenbragte børn også bor.

Heldigvis havde branden ikke spredt sig, men familien var chokerede.

I den efterfølgende tid var de ekstra opmærksomme i Jordløse-hjemmet, men der skete ikke mere. Altså indtil for en måned siden.

»Pludselig lagde vi mærke til, at der lå cigaretskodder ude foran huset. Der var også nogle ting, der var blevet flyttet rundt fra tid til anden, men vi tænkte bare, at udlejeren af huset havde været forbi,« fortæller Michel Kronbæk til BT.

Sådan blev det ved i en tid, men så blev situationen pludselig mere alvorlig, da Michel Kronbæk for en uge siden vågnede med et sæt om natten. Familiens hunde gøede ualmindeligt voldsomt:

»Jeg stod op og fik hundene til at falde ned. Da jeg var ved at være færdig, bankede det pludseligt hårdt på hoveddøren. Det er i den anden ende af huset, så da jeg kom derhen, var der ingen bag døren. Morgenen efter lå der et brev i postkassen,« fortæller familiefaren.

'Der skal betales nu. Ellers går det galt,' stod der i brevet.

Michel Kronbæk anede ikke sine levende råd. Han har ingen fjender, og han skylder ikke nogen penge.

»Jeg skylder kun penge til nogen, der opkræver dem i en rudekuvert,« som Michel Kronbæk selv siger.

To dage senere var den gal igen, da endnu et brev lå i postkassen:

'Sidste gang gik det, næste gang går det galt,' stod der denne gang, fortæller Michel Kronbæk, der ejer sit eget vinduespolerings- og servicefirma.

Det skulle dog vise sig at blive meget værre. Søndag morgen vågnede Michel Kronbæk op til et vindue, der var brudt op, og onsdag aften brød familiens verden så helt sammen:

»I går (onsdag, red.) kørte vi til fødselsdag, og efter halvanden time blev jeg pludselig kontaktet af min udlejer. 'Der er ild i jeres hus,' fortalte han. Jeg lod resten af familien blive til fødselsdagen og skyndte mig hjem. Stueetagen er blevet skånet, men overetagen er enten helt brændt ned eller sodskadet,« fortæller Michel Kronbæk.

Politiets efterforskning er endnu ikke afsluttet, men brandmændene mente umiddelbart, at branden var blevet påsat under en trappe i huset, der er placeret lige ved det vindue, der to dage forinden var blevet brudt op. Det havde de sagt til Michel Kronbæk.

Brandstifteren er ikke fanget, og familien er chokeret:

»Vi er helt rundt på gulvet og chokerede. Tre af vores børn bor hjemme, og de er kede af det. Den mindste forstår ikke så meget, og den ældste har heldigvis værelse i stueetagen, men den mellemste? Alle hans ting er væk, og han er helt ødelagt. Totalt opløst,« siger familiefaren.

Huset er ubeboeligt, og lige nu befinder familien sig hos en bekendt. De skal dog ringe til kommunen, så de kan forhandle om genhusning et andet sted i kommunen, og så må de efterfølgende se, hvordan de skal komme videre. En presset økonomi har betydet, at familien har sparet husforsikringen væk, så erstatning for branden og det ødelagte hus må de se langt efter.

Og så står familien tilbage med det vigtigste spørgsmål: Hvem er det, der lige nu gør vores liv til et mareridt? Er det den tidligere ejer, der har gjort sig uvenner med nogen, der ikke forstår, at hun ikke længere bor der? Eller er det faktisk en, der har set sig sur på familien? De aner det ikke.

Hos Fyns Politi ser man alvorligt på onsdagens brand:

»Vi kategoriserer sagen som mistænkelig, og derfor skal vi undersøge brandårsagen. I løbet af dagen vil vi have teknikere nede ved huset,« fortæller Kenneth Taanquist, der er vagtchef hos Fyns Politi.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx