Af - 19/10-15 12:22

GUIDE: Sådan holder du hjemmet rent – 10 nemme råd til et pænt hjemGUIDE: Sådan holder du hjemmet rent – 10 nemme råd til et pænt hjem

Det er ikke sjovt at rydde op, men med disse råd bliver det måske lidt lettere.

Bildstrecke im Grossformat »
1. Red sengen Det tager ikke lang tid, og det ser pænt og ryddeligt ud i soveværelset. Gør det til en rutine at redde sengen hver morgen. 2. Brug støvsugeren til ALT Har du børn eller kæledyr er støvsugeren allerede din bedste ven. Og den kan faktisk bruges til det meste, og derfor kan den spare dig for en masse tid. Støvsug vindueskarmen, gardinerne, kaffebordet, så skal du kun bruge en klud, når der virkelig er noget, der klæber. 3. Tøm opvaskeren hver morgen Hvis du kan finde fem minutter hver morgen, kan du nå at tømme opvaskeren, inden du tager på arbejde. Så er du fri for at bruge tid på det om aftenen, når du samtidig skal nå at lave mad. 4. Vælg en fast vaskedag Hvis du får indprentet en fast vaskedag, klarer vasketøjet næsten sig selv. Bruger du søndag, kan du for eksempel se fjernsyn, mens du lægger tøjet sammen. 5. Tag køleskabet hver uge Det behøver ikke være en heftig rengøring. Men hvis du lige smider alt det gamle ud, når du alligevel tjekker, om der mangler mælk, og kører en klud hen over hylderne, er det hurtigt klaret 6. Brug kurve til dit rod Kurve er geniale til at opsamle rod. En lille kurv til nøgler, en kurv til dine sko. En kurv til dit rod. Når du samlet det i en kurv, ser det meget pænere ud. 7. Ordn køkkenet mens du laver mad Gør rent i køkkenet, mens du alligevel laver mad. Når kyllingen alligevel er i ovnen, så vask lige skærebrættet af og stil resten på plads. Når kyllingen er færdig, er køkkenet det samme. 8. Ryd op inden du går i seng Hvis du lige tager det værste, inden du går i seng, har du gjort sig selv en stor tjeneste. Folk tæppet på sofaen sammen og smid vasketøjet i vasketøjskurven. På den måde slipper ud for det værste rod. 9. Tag ét rum ad gangen Hvis du fokuserer på ét rum ad gangen til den store omgang, vil opgaven virke meget lettere. En gang om ugen er det stuen, en gang om ugen er det soveværelset, en gang om ugen er det køkkenet osv. Så er hele huset/lejligheden klaret løbende. 10. Planlæg i forvejen Planlægning, planlægning, planlægning. Hvis du planlægger i forvejen, bliver tingene meget lettere.

Du kender helt sikkert de mennesker, der altid har det pænt, rent og ryddeligt – hver eneste dag. Hvordan finder de tiden, tænker du måske?

GUIDE: 9 simple råd: Sådan sover du bedre om natten
GUIDE: 9 simple råd: Sådan sover du bedre om natten

Det behøver faktisk slet ikke være så svært – og tidskrævende – at holde huset, lejligheden eller værelset rent, hvis du blot bruger disse tricks i din hverdag.

For det er nemlig tricket: At gøre lidt hver dag, frem for at udskyde de små ting og ende med at stå med det hele på én gang.

Problemer med at sove? Her er 5 tips til at falde i søvn
Problemer med at sove? Her er 5 tips til at falde i søvn

Norske Side2 har lavet en guide, der vil gøre din hverdag meget lettere, hvis du ønsker et ryddeligt hjem.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Teenagere søger råd på Facebook: Derfor vil de hellere tale med fremmede end vennerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx