Af Simone Augusta Lundt - 12/07-17 22:11

Nu får din nummerplade en helt ny funktion Nu får din nummerplade en helt ny funktion

Hvis du ofte kører over Storebælt eller Øresund, så er der gode nyheder på vej. Fremover kan man smide sin Brobizz i ruden ud og blot køre igennem, når bommen rejser sig.

storybild

Arkivfoto (Billede: Claus Fisker)

FDM oplyser nemlig, at et nyt forsøg, der kaldes Brobizz Light går i gang til efteråret. Fremover skal du kunne registrere din nummerplade som en slags Brobizz. På den måde kan du køre over en betalingsbro, ved at din nummerplade bliver scannet. Nummerpladen skal tilknyttes din Brobizzkonto med et betalingskort, og på den måde bliver pengene trukket.

Det er dog ikke helt slut med den almindelige Brobizz endnu, da nummerpladesystemet først skal testes.

Hvis man registerer sin nummerplade og får 'Brobizz Light' skal man ikke gøre det fordi man vil hurtigt igennem betalingsanlægget. Nummerplade-scanningen er nemlig lidt langsommere end den oprindelige Brobizz. Det er fordi, scanningen tager lidt længere tid. Til gengæld skal du ikke længere tænke på, hvorvidt du har husket Brobizzen, da den altid er på bilen med det nye system.

Hvis den nye Brobizz Light bliver et hit igennem testene, så kan alle se frem til at kunne betale med nummerpladen i begyndelsen af 2018 på Øresund og Storebælt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx